Sök
Nyheter
ENGLUND: I sista minuten till Edmonton – det gav Florida

Först och främst vill jag be om ursäkt för mitt veckolånga uppehåll bland dessa rader men uppehållet har sin förklaring;

I höstas åkte jag på en resa till Edmonton för att kika på NHL-hockey. En grupp resenärer på ca 25 personer i blandade åldrar åkte över Atlanten med det gemensamma intresset hockey. Resan var minst sagt en mäktig upplevelse där vi fick se tre NHL-matcher och en WHL-match.

Då jag anmälde mig till den resan sista dagen innan anmälningstiden gick ut var jag lite orolig att det inte skulle finnas några platser kvar. Jag hörde av mig till Uffe Bodin på Hockeysverige som anordnade resan. Han lät meddela att det råkade finnas en plats kvar, men att jag då var tvungen att dela hotellrum med Peter Sibner.

Är det någonting jag lärt mig genom åren så är det oftast väldigt lätt att umgås med människor som gillar hockey, denna resa var inget undantag. Det gemensamma intresset förbrödrade och jag vill påstå att den veckan i Edmonton var, bortsett från min bröllopsresa, den bästa resan jag gjort. Ni förstår att man trivs med att prata hockey dagarna i ända med likasinnade, få se fyra matcher samt dricka en och annan kanadensisk öl.

För att komma till saken så hade jag och Peter en fantastisk vecka tillsammans och kom överens om att vi skulle ses igen. Var och när stod skrivet i stjärnorna. Vid årsskiftet flyttade Peter till Florida för att utveckla flaggskeppet Eliteprospects på den nordamerikanska marknaden. När han sedan skrev ett meddelande på Facebook i förra veckan att det var dags att komma över till Lakewood Ranch i Florida så gick det fort. Den enda möjligheten för mig att i närtid kunna resa över Atlanten var två dagar senare. Allt löste sig med både ledighet från jobbet och turistvisum ESTA som de för övrigt rekommenderar resenärer att söka minst 72 timmar i förväg.

Det är inte speciellt svårt att gilla Florida när klimatet är så inbjudande som det är. Av sju dagar har vi haft kanonväder i sex av dagarna med över 25 grader varmt. Veckan har bland annat bjudit på två golfrundor men den största behållningen har varit kvällarna där vi suttit utomhus och kikat olika NHL-matcher på Peters baksida från klockan 19 till 01 på nätterna. Det är förmodligen den största fördelen med många tidzoner, att man kan se hockey hela kvällarna. Ni som läser dessa rader vet att jag älskar helgerna hemma i Sverige när matcherna är uppdelade i olika starttider så supportrarna har möjlighet att insupa mer hockey.

Ni förstår kanske att det är lätt att trivas här borta och då har jag inte ens berättat om veckans höjdpunkt än. Vi mötte nämligen upp Uffe Bodin och Jonathan Lindqvist som anordnar en liknande resa som jag var på i Edmonton fast till Florida och Tampa Bay den här gången. Vi såg toppmatchen Tampa Bay – Winnipeg Jets där Uffe skrev en målande beskrivning av upplevelsen som ni kan läsa här.

Nu har det gått en vecka och när ni läser dessa rader sitter jag förmodligen på flygplanet som ska ta mig hem till Sverige. För min del blir det nu fullt fokus på de två rafflande streckstriderna i Hockeyallsvenskan och sedermera även allsvensk final samt slutspelsserie och kvalserie.
Om ni inte förstått det än så vill jag även slå ett slag för NHL-resorna som Hockeysverige anordnar. Förutom att se NHL-matcher så får man möjligheten att komma profiler som bland annat Uffe Bodin och Peter Sibner nära. De sitter dessutom inne på en kunskapsbank inom NHL-hockeyn som är få förunnat. Det inte de vet eller har koll på är inte värt att veta.

Den här artikeln handlar om: