Sök
Uffe Bodin
BODIN: En ostoppbar och oslagbar maskin

Det jag förväntade mig var en försmak på en potentiell Stanley Cup-final. Det jag fick var ännu en uppvisning av Tampa Bay Lightning. Överkörningen av Winnipeg Jets vittnar om att Tampas svåraste motståndare den här säsongen är dem själva.

TAMPA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Inför säsongstarten tippade jag att Tampa Bay Lightning och Winnipeg Jets skulle mötas i Stanley Cup-finalen, I natt satt jag på pressläktaren i Amalie Arena när de drabbade samman i en underhållande men rätt ensidig historia som Tampa plockade hem med 5–2.

Att de ligaledande blixtarna avfärdar ett annat topplag på ett så övertygande sätt skvallrar om hur de spelar i en egen division än alla andra lag den här säsongen. En av de mest givna Stanley Cup-favoriterna på länge. Nu är slutspelet en oförutsägbar best som fällt många favoriter genom åren. Det är om inte annat statistiken för lagen som vunnit Presidents Trophy ett bevis för. De senaste tio åren har det poängrikaste laget från grundserien vunnit Stanley Cup en gång. Det var 2013 års Chicago Blackhawks som lyckades med det.

Men med det sagt är det svårt att se en motståndare som ska kunna hota Lightning i en sju matcher lång serie. Jag tror att det kommer att krävas ett målvaktsspel utan dess like i kombination med osannolikt mycket tur för att det ska klicka.

Mot Winnipeg var det inte stjärnorna som gjorde jobbet. Nikita Kutjerov och Steven Stamkos var på intet sätt överjävliga i fem-mot-fem-spelet. De fick jobbet gjort i powerplay. I stället klev lagets fjärdekedja fram och gick i bräschen. Det tydligaste beviset för det var när Cedic Paquette pangade in 4–1-målet – mot Winnipegs förstalina med Mark Scheifele, Blake Wheeler och Patrik Laine, På pappret en enorm mismatch – i verkligheten en helt annan historia.

Tampa Bay Lightning kommer att gå in i slutspelet som storfavorit att hem hela faderullan, som min mormor skulle ha sagt, Den största fienden de har på vägen mot klubbens andra mästerskapstitel är sig själva, Speciellt efter erfarenheten från fjolårets slutspel där man tappade 3–2 till 3–4 i matcher i konferensfinalen mot Washington Capitals, En serie där man gick mållösa från de två sista matcherna

Men det är otroligt svårt att se ett scenario där samma sak skulle kunna drabba årets upplaga av Tampa Bay Lightning.

*****

Det kanske inte bara är Tampa själva som är sin egen största fiende, Sargerna i Amalie Arena verkar kunna spela hemmalaget ett spratt emellanåt. Det fick Andrej Vasiljevskij erfara i natt…

*****

Nu betydde Jacob Troubas flytmål 2–5 i en redan avgjord match. När den pucken letade sig in i mål hade Winnipeg Jets reserver och skadade spelare framför oss på pressläktaren redan lämnat sina platser. Med moloken uppsyn knallade Dustin Byfuglien och kompani i väg efter att Brayden Point skickat in 5–1 i powerplay. De hade sett nog.

*****

På tal om stark uppställning på pressläktaren. I natt var vi fem svenskar som satt uppradade. Bortsett från jag själv och podcastkollega Jonatan Lindquist hade Peter Sibner, numera bosatt i trakten fått med sig vår allsvenska bloggare Joakim Englund till festen. Och sedan givetvis han som var först av alla svenskar i nejden, maestro Sven Gustavsson. Redigt gäng.

https://www.instagram.com/p/BuplYhTjokS/

*****

Det är svårt att inte digga Cedric Paquette. En klassisk superpest och retsticka i stil med Växjös Brendan Shinnimin. Paquette retade gallfeber på motståndarna samtidigt som han hamnade i en hel del utvisningstrubbel själv och samlade ihop åtta utvisningsminuter. Som en skön krydda till allt det där är han en hyfsad hockeyspelare, men framför allt har han ett hånleende som håller högsta klass. Det finns inget som utmärker en bra superpest lika väl som den där sortens hånleende som framkallar våld. Tänk Matthew Barnaby, Sean Avery och Brad Marchand. Paquettes provokativa flin är inte långt efter dessa skitstövlars.

*****

”De tar sig knappt in i zon i PP – och ändå gör de två mål”
Jocke Englund kliar sig i huvudet när han bevittnar Tampas sylvassa spel i numerärt underläge. Gång efter annan körde de fast i sina försök att spela pucken över offensiv blålinje. Och likväl fortsätter de att producera i spelformen. För Lightning räcker det med att ställa upp med pucken så blir det farligt. Det blir lätt så när man har såväl Kutjerov som Stamkos som tänkbara skyttar från respektive tekningscirkel och Brayden Point framför kassen. Ostoppbart.

*****

Apropå spelet i PP… Matchens otäckaste sekvens kom i den spelformen när Kutjerov krutade på ett direktskott rakt i hjälmen på målvakten Connor Hellebuyck. Amerikanen lämnade temporärt isen för att bli ompysslad. Inbytte Laurent Brossoit välkomnades till isen av Stamkos som vräkte in ett direktskott som visslade förbi huvudet på reservkeepern och rakt upp i bortre krysset. Imponerande och skrämmande på en och samma gång.

*****

När såg man senast ett lika överlägset lag i NHL:s grundserie som årets Tampa Bay Lightning. På pressläktaren är vi överens om att det måste vara 2002 års Detroit Red Wings, ett lag med nio framtida Hall of Fame-spelare i truppen. Hur gick det för dem efter att ha haft 15 poäng försprång på det näst bästa laget i grundserien? De vann Stanley Cup.

*****

Dagens mest oväntade ögonblick äger rum i Tampas omklädningsrum efter matchen. Vi svenska journalister som samlats kring Anton Strålman och Victor Hedman har svårt att hålla oss för skratt när Andrej Vasiljevskij spatserar förbi utanför dörren och ropar ett högst opassande och barnförbjudet ord på svenska när Jonatan Lindquist är mitt uppe i en intervju med Strålman. Ordet kan inte med gott samvete upprepas i dessa rader. Ber om ursäkt för det.

*****

Två matcher återstår på NHL-timmens och LA Travels Tampa-resa. Det är svårt att se hur den här matchen ska kunna toppas. Speciellt som det är Minnesota Wild och Detroit Red Wings som står för motståndet. Men som vi lärt oss den här säsongen är det underhållande att titta på Tampa oavsett motstånd. Så häng med – fler uppdateringar, texter och sociala medier-inlägg kommer att dyka upp.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten