Sök
John Norman jublar med lagkamraterna.
Nyheter

Tre Kronor-forwarden hjälte – räddade kvar sitt lag i slutspelet

Jokerit var på väg mot ett chockartat snabbt uttåg ur slutspelet. Då kom John Norman till undsättning och reducerade matchserien mot Dynamo Moskva till 3-2.

Regerande mästaren Ak Bars Kazan är redan utslagna och superlaget SKA St. Petersburg har hackat under slutspelet. Även Jokerit har fått en tung start på slutspelet i den på förhand ganska jämna matchserien mot Dynamo Moskva.

Lagen slutade fyra respektive femma i grundserien så det var en knapp fördel för Jokerit inför serien. Väl på isen har dock det ryska laget varit starkast hittills. De hade 3-1 i matcher inför lagens möte igår och kunde alltså skicka ut den finska storklubben med dunder och brak.

Men så blev det icke. Jokerit förlängde matchserien och säsongen. De vann med 2-1, mycket tack vare John Norman. OS-spelaren fanns först med i förarbetet till Jesse Joensuus 1-0. Sen var det han själv som, med en elegant backhand, avgjorde matchen genom att göra 2-0. Norman har gjort 2+1 på de fem slutspelsmatcherna.

Patrik Zackrisson reducerade för Dynamo Moskva och har gått mycket starkt i slutspelet. Fullträffen var nämligen hans tredje under de fem matcherna. Totalt har Zackrisson gjort sex poäng.

 

Den här artikeln handlar om: