Viktor Stråhle var lättad efter att Pantern säkrat nytt kontrakt. …
Nyheter

Tränaren efter Panterns säkrade kontrakt: ”Har varit berg- och dalbana”

ANNONS

Med en omgång kvar säkrade Pantern nytt kontrakt för spel i Hockeyallsvenskan även nästa säsong. Nu berättar sportchefen och tränaren Viktor Stråhle om den kaotiska säsongen.
– Det har varit en berg- och dalbana från början till slut. Redan när jag skrev på handlade det om att slåss för existensen, säger Viktor Stråhle till Hockeysverige.se.

Pantern förlorade matchen mot Björklöven på onsdagskvällen. Men det gjorde även bottenkonkurrenterna, vilket säkrade nytt kontrakt för Skånelaget ändå.
– Det var en blandning av lättnad och glädje. Det har varit tight där nere kring strecket. Det har varit många matcher med kniven på strupen. Sen var det tråkigt att vi inte kunde avgöra det själva, det hade varit skönare att vinna givetvis, säger Viktor Stråhle till Hockeysverige.

Hur skulle du beskriva säsongen?
– Det har varit en berg- och dalbana från början till slut. Redan när jag skrev på det här handlade det om att slåss för existensen. Vi hade ingen ishall, ingen licens. Vi hade knappt några spelarkontrakt. Men ett säkrat kontrakt nu med förutsättningarna vi hade den här säsongen tycker jag är grymt starkt.
– Det är klart vi hade en målsättning att komma topp-åtta och det är alltid tråkigt att inte få spela vidare.

Men du är inte besviken?
– Nej, inte som förutsättningarna har varit. Det är klart jag inte är nöjd så, jag hade velat spela vidare. Men med förutsättningarna är det okej.

Vad har varit det jobbigaste under säsongen?
– Från början fanns det en grymt stor ovisshet. Skulle vi få spela, skulle vi få licens, skulle vi vara här eller där. Hela den biten. Vi var fast beslutna att vi skulle ro det i hamn. Men den känslan att kastas mellan himmel och helvete, den har nog varit det tuffaste.
– Sen har det varit ganska lugnt kring Pantern i övrigt det här året. Kollar man sociala medier i år kontra tidigare säsonger, har det varit ganska lugnt. Sen är det andra faktorer, byta ishallar och så. Men det är inget man kan skylla på. Det är mest ett logistiskt problem.

LYFTER FRAM DANSKE BACKEN ”DÅ ÄR HAN NOG EN SHL-BACK”

En stor anledning till att Pantern är kvar i Hockeyallsvenskan trots en turbulent säsong är målvakten Lars Volden. Norrmannen har en räddningsprocent på 92 % och belönas nu med att få avsluta säsongen i SHL, då han lånas ut till Malmö. När Viktor Stråhle ombeds lyfta fram några spelare från säsongen är Volden självklar.
– Det går väl inte att inte nämna Lars Volden. Han har varit fantastiskt. Han var värvad som en förstemålvakt, och tog den rollen ganska snabbt och varit grymt stabil. Han har stått många matcher, överlägset mest i Hockeyallsvenskan.
– Sen tycker jag att båda de danska backarna, Matias Lassen och Oliver Larsen, gjort det riktigt bra. Lassen visste jag var bra. Larsen har varit ett riktigt utropstecken. Han kan bli riktigt bra om han får en eller två säsonger till i Allsvenskan, då är han nog en SHL-back.

Kommer laget se ut på liknande sätt nästa år?
– Det kommer bytas ut givetvis, men vi behåller en stomme som vi bygger från.

Hur känns det inför framtiden?
– Det känns hoppfullt. Vi har folk i klubben som är grymt seriösa, med Peter Nilsson som är ordförande i spetsen. Jag är ganska övertygad om att det kommer bli bra detta. Men det har bytts ut folk och det tar lite tid innan allt sätter sig.

Nu väntar en för er betydelselös match mot Karlskrona, som jagar poäng. Hur går tankarna inför den matchen?
– Det är klart att vi kommer gå ut och göra allt vi kan för att vinna den matchen. Det är en hockeymatch som alla andra. Vi har ingen motivationsbrist, utan vi ska avsluta säsongen med vinst.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch