Sök
Nyheter
ENGLUND: Antiklimax, nerver och målskillnad

Återigen är Hockeyallsvenskan sådär välregisserad som bara Hockeyallsvenskan kan vara. Eller vad sägs om att två av tre streck i allra högsta grad lever inför den avslutande omgången? Inte nog med det, varje match i slutomgången har betydelse på ett eller annat vis.

Precis bakom den absoluta toppen av tabellen har vi ett koppel med lag som är inblandade i kampen om bonuspoäng och hemmaplansfördel i slutspelsserien. Lagen som slutar på plats tre till fem i grundserien får tre, två och en poäng och dessutom hemmaplansfördel i den fem matcher korta serien som väntar. Lagen som hamnar på plats sex till åtta startar alla på noll poäng och spelar även en match mer på bortaplan.

Vi har även en kamp om den sista platsen i slutspelsserien som initialt står mellan Södertälje och Västervik. Båda lagen står noterade för 73 poäng där Västervik sitter i förarsätet med betydligt bättre målskillnad (11) och beskedligare motstånd i form av Vita Hästen på hemmaplan där Södertälje istället åker till Karlskoga.

Faktum är att även Karlskrona hastigt och lustigt har blivit indraget i den här streckkampen efter endast en seger under de senaste fem omgångarna. Man har två poäng till godo på både Västervik och Södertälje, vilket innebär att den tidigare så givna platsen i slutspelsserien står på spel. Vid förlust mot Pantern samtidigt som Västervik och Södertälje vinner sina respektive matcher är säsongen över för KHK. När man valde att släppa Justin Crandall på ekonomiska grunder till AIK den 15 februari såg det ut som att slutspelsplatsen redan var säkrad. Men efter en bedrövlig avslutning på serien är man nu alltså inblandad i streckkampen. Snacka om antiklimax om det skulle bli så att man missar slutspel efter att ha abonnerat på en betryggande slutspelsplats i princip hela säsongen.

Slutspelsserien i all ära men det är ångestkampen i botten som kanske är den häftigaste kampen av alla. Eller vad sägs om att både Almtuna och Tingsryd står på 59 inspelade poäng där Tingsryd sitter i förarsätet med en målskillnad som är två mål bättre än vad Almtuna har. Däremot har Almtuna fler gjorda mål, vilket innebär att om man hamnar på samma poäng och samma målskillnad så slutar ”Tuna” före ”Tingan” i tabellen. Lägg därtill att de möter tabellens etta respektive tvåa i slutomgången. Det skulle rent krasst kunna bli så att om både AIK och Oskarshamn är påkopplade så kan bottenracet komma att handla om att förlora med minsta möjliga marginal. Snacka om antiklimax.

Det här är Hockeyallsvenskan när den visar sig från sin bästa sida mina damer och herrar.

Den här artikeln handlar om: