Sök
Filip Windlert uppges vara klar för TPS Åbo.
Nyheter

UPPGIFTER: Nyckelspelaren lämnar AIK – klar för finsk klubb

Han är inne på sin andra säsong i AIK och sin första som assisterande kapten. Filip Windlert uppges då lämna Stockholmsklubben för spel i TPS Åbo i den finska ligan. Detta enligt Mr. Madhawk

AIK kan tvingas klara sig utan en viktig pjäs till nästa säsong. Backen Filip Windlert har varit en av de spelarna som har matchats hårdast i topplaget under säsongen. Hans imponerande spel har gjort att andra klubbar är intresserade av 26-åringen.

Enligt uppgifter till Mr. Madhawk så ska Windlert vara klar för TPS Åbo i finska SM-liiga. Även anfallsstjärnan Anton Holm har tidigare uppgetts vara klar för klubben.

Båda spelarna ska ha skrivit på ett kontrakt med TPS. I avtalet ska det dock finnas en klausul som gör det möjligt för spelarna att fortsätta spela för AIK om laget skulle avancera till SHL.

FLER SPELARE RYKTAS FÖRSVINNA

Filip Windlert återvände till sin juniorklubb AIK inför säsongen 2017/18 efter att ha varit i Malmö och Pantern. Under säsongen har han fått ta ett stort ansvar och är assisterande kapten i HockeyAllsvenskans serievinnare.

Flera spelare förväntas lämna AIK efter årets säsong. Förutom Windlert och Holm så ryktas Max Lindholm, Daniel Muzito-Bagenda och Fredric Weigel lämna för SHL. Även tränaren Tomas Mitell ska ha anbud från klubbar i högstaligan.

Den här artikeln handlar om: