Sök
Henrik Eriksson förlänger med Djurgården.
SHL

Djurgårdsprofilen missar resten av säsongen: ”Känns surt att inte spela”

Djurgårdens trotjänare Henrik Eriksson kommer att missa resten av säsongen med en skada. Han kommer att missa både avslutningen av grundserien och slutspelet.
– De här matcherna är det man har kämpat för under hela året och det känns surt att jag själv inte kommer kunna spela dem, säger Eriksson till klubbens hemsida. 

När Djurgården mötte Luleå i slutet av februari så brakade Henrik Eriksson in i sargen och blev skadad. Det är oklart vad det rör sig om för typ av skada men den är så pass allvarligt att han nu kommer att tvingas ställa in resten av säsongen.

Eriksson hade spelat 249 SHL-matcher i rad innan han skadade sig i början av februari. Han missade då tre matcher men kom tillbaka och spelade fem matcher innan olyckan var framme igen.
– Jättetråkigt att jag missar slutet nu. De här matcherna är det man har kämpat för och tränat inför under hela året och det känns surt att jag själv inte kommer kunna vara med och spela dem. Men jag kommer vara på Hovet och stötta grabbarna hela vägen, säger 28-åringen till Djurgårdens hemsida.

VARIT DJURGÅRDEN TROGEN I SHL

Henrik Eriksson har bara representerat Djurgården i SHL. Han är inne på sin sjunde raka säsong med klubben och sin tionde totalt. Mellan 2010 och 2012 spelade han i HockeyAllsvenskan med Mora och det är den enda gången under sin seniorkarriär som han inte har spelat i Djurgården.

Den här säsongen har det blivit sex mål och tolv poäng för forwarden som är assisterande kapten i Djurgården. Han har tidigare också varit kapten i klubben.

Den här artikeln handlar om: