Sök
Får Almtuna och Victor Rollin Carlsson jubla på Hovet ikväll igen?
Nyheter

Kulturbäraren inför avgörandet: ”Väldigt fin fredag om vi kunde spöa AIK borta”

Det väntar en nervpinande avslutning av den Hockeyallsvenska grundserien i afton. Men trots allvaret i avgörandet känner en av huvudpersonerna ingen bävan inför vad som komma skall. Han vill bara att matchen ska börja.
— Det är väntan som är värst, man vill ju komma ut och få ett avgörande, berättar Almtunas Victor Rollin Carlsson för hockeysverige.se.

Victor Rollin Carlsson har Almtuna som moderklubb och debuterade i a-laget redan under säsongen 2006/2007. Han har varit på en tre säsonger lång utflykt till Tingsryd under karriären, men gör sin nionde a-lagssäsong i Uppsala-klubben.

SUGEN PÅ ETT AVGÖRANDE

Det är ingen överdrift att påstå att Rollin Carlsson är en kulturbärare i klubben och han kan knappt vänta tills avgörandets stund är inne. Trots att kvällens resultat kan innebära ett ovisst negativt kval för honom och moderklubben, så verkar det inte finnas några tunga tankar hos honom.
— Det är ganska spännande och man vill egentligen bara att det ska vara dags så man får gå och spela. Man vill korta ner väntan och bara komma ut och dra på sig grejerna. Det är väntan som är värst, man vill ju komma ut och få ett avgörande, berättar han för hockeysverige.se.

Det känns som en fördel att vara sugen istället för att sitta hemma och skaka av skräck inför?
— Ja, det tror jag absolut. Det är spännande tider och allting ställs på sin spets här nu i sista omgången. Man kan ju inte göra annat än att gå ut och spela sitt bästa och hoppas att det räcker.

Både Tingsryd och Almtuna har spelat in 59 poäng vardera och det enda som skiljer lagen åt mellan det himmel och helvete som kvalstrecket innebär är två ynka mål. Fördel Tingsryd som har minus 31 gentemot Almtunas minus 33. Å andra sidan ligger Almtunas fördel i att de gjort fler mål framåt, 123 medan Tingsryd har 113. Något som eventuellt kan visa sig vara avgörande strax efter klockan 21 ikväll.

MEDVETEN OM LÄGET – KAN INTE TÄNKA PÅ DET

Det hela skulle mycket väl kunna koka ner till ett episkt drama där något av lagen tvingas jaga mål i slutskedet, trots stor ledning eller stort underläge. Victor Rollin Carlsson berättar att han och hans lagkamrater är medvetna om det täta rejset, men säger samtidigt att de inte kan åka runt och tänka på det under matchens gång.
— Alla är väl medvetna om det i laget. Men det där är snarare en coachfråga och det blir väl upp till dem att hålla koll på läget i de andra matcherna. Hur de ska coacha och sen därifrån ta det med oss. Jag utgår ifrån att de har en plan där och det är inte så mycket vi spelare…
— Vi kan ju inte åka runt och tänka på det, det får komma från ledarsidan.

Intrikat nog så möter Tingsryd finalklara Oskarshamn och för Almtunas del så väntar redan klara seriesegraren AIK på Hovet. Rollin Carlsson ser goda chanser till seger i Stockholm.
— Jag tycker vi har goda chanser. Vi stod för en bra match senast där vi hade problem att hänga dit puckarna mot Oskarshamn. Jag tycker vi har bra energi och vi har en jäkla motivation till att komma ut och kriga för att vinna matchen.

Men han förväntar sig inget AIK som ska ”vila sig i form” inför finalen. Det verkar inte vara deras melodi, något Södertälje fick erfara i onsdags.
— De måste ju spela ihop sitt inför stundande final. Så jag förväntar mig inget annat än att de kommer komma ut och köra stenhårt för vinst, säger Victor Rollin Carlsson.

Hur är känslan överlag i gruppen inför avgörandet?
— Känslan är att v verkligen ska gå för det och ge det en rejäl chans. Det hade ju varit en väldigt fin fredag om vi kunde spöa AIK borta samtidigt som ”Tingan” förlorar. Det är väl så tankegångarna gått i gruppen idag (läs igår) tycker jag, att försöka ha det som målbild.

Den här artikeln handlar om: