Sök
”Fidde” Andersen får uppleva ett slutspel.
SHL

Klara för första slutspelet på 25 år – då hedrar tränaren materialaren: ”Så kul för honom”

Rögle är i slutspel för första gången sedan 1994. Via en 4-1-vinst mot Brynäs säkrade de slutspelsplatsen. Efter 18 år i klubben får materialaren ”Fidde” Andersen vara med om ett slutspel för första gången.
– Han har varit i Rögle i 19 år. Det är kul både för honom och Ängelholm, säger tränaren Cam Abbott.

Inför säsongen sågs Rögle som en möjlig uppstickare, och de flesta hade laget i slutspel. Men för att gå dit skulle de behöva bestiga en historisk platå. De hade nämligen inte varit där sedan 1994.

Men idag kunde Röglefansen fira en slutspelsplats för första gången på 25 år. Via storspel av Justin Pogge och mål av ”hemmasönerna” Daniel Zaar och Mattias Sjögren kunde Rögle ge sig själva ett ointagligt försprång till Örebro utanför slutspelsplats.

Materialaren ”Fidde” Andersen är legendarisk i Rögle, men det här blir första gången han får uppleva ett slutspel. Detta trots att han varit i klubben sedan 2001. Andersen uppmärksammades efter matchen av tränaren Cam Abbott.
– Det har gått 25 år. Vad mer kan jag säga? Vi har en materialare, ”Fidde”, som varit här och haft Rögletröjan på sig i 19 år. Det här är kul för honom och för hela Ängelholm, säger Abbott.

Rögle vann matchen, till slut ganska bekvämt, trots att de släppte 38 skott på målvakten Justin Pogge. Pogges storspel imponerade på Abbott.
– Han spelade så bra för oss i kväll. Backarna gör också ett riktigt bra jobb framför honom så han ser pucken hela tiden. Men det var toppklass från Pogge i kväll, och man behöver bra målvaktsspel också.

Brynästränaren Magnus Sundquist var inne på samma spår.
– Vi bör förvalta mer än ett av 38 skott. Men herregud, Pogge är bra och målvakten ingår också i laget. Backarna gör det bra framför honom också.
– Men har man 38 skott bör man kanske ha mer trafik framför honom också.

Rögle är klara för åttondelsfinal som sämst, men har också en liten chans att komma topp-sex och gå direkt till kvartsfinal. De är fyra poäng bakom Skellefteå som just nu har den så åtråvärda platsen. Redan nu står det klart att en sjätteplats innebär spel mot Frölunda i kvartsfinal.

Den här artikeln handlar om: