Sök
LIKA BRA SOM ”FOPPA” Emil Bemström tangerar Peter Forsbergs mål av en junior i en SHL-säsong.
SHL

SHL-SVEPET: Stortalangen tangerar ”Foppa” – segermaskinen Luleå fortsätter vinna

Tre matcher och tre målfester i dagens SHL-matcher. Luleå vann sin tolfte raka match men störst rubriker får Emil Bemström. Han sköt sitt 23:e mål för säsongen och har nu gjort lika många som legendaren Peter Forsberg gjorde som junior under en säsong.  

Frölunda – HV71 6-1 (1-0,3-0,2-1)

Frölunda: Patrik Carlsson 2, Ponthus Westerholm, Simon Hjalmarsson, Jakob Moverare, Rhett Rakhshani
HV71: Markus Ljungh

I går blev det 6-1 till HV71 och när returen i dag gick i Scandinavium så var det Frölunda som stod för en storseger. Slutresultatet blev 6-1 – igen. Återigen var Ryan Lasch i fokus som fick två assistpoäng efter att ha slagit två magiska passningar. På de 13 senaste matcherna har amerikanen stått för 19 assist.

Frölunda har nu vunnit sju raka matcher hemma i Göteborg och Scandinavium har blivit en riktigt stark hemmaborg för Frölunda. HV71 förlorade igen efter att ha brutit sin förlustsvit i går.

Djurgården – Mora 7-1 (2-1,2-0,3-0)

Djurgården: Sebastian Strandberg 2, Emil Bemström, Jason Garrison, Axel Jonsson-FjällbyDaniel Brodin, Marcus Davidsson
Mora: John Persson

Efter dagens match blev det klart att Mora tvingas kvala för att hålla sig kvar i SHL. Dalalaget hade behövt vinna alla resterande matcher för att fortfarande ha en statistisk möjlighet att kunna undvika negativ kval. Förlusten på Hovet cementerar att klubben behöver kvala för att få spela i SHL även nästa säsong.

Djurgården vände en negativ trend i och med sin seger. Laget hade fyra förluster på sina fem senaste matcher. Sebastian Strandberg blev stor matchvinnare, han gjorde två mål i en match för första gången i sin SHL-karriär. Någon annan som hade anledning att jubla stort var Axel Jonsson-Fjällby. I sin 34:e match i SHL den här säsongen så fick han äntligen sätta sitt första mål i återkomsten.

Emil Bemström sköt ännu ett mål i sin succésäsong. Han är nu uppe på 23 mål den här säsongen vilket för honom upp på lika många mål som legendaren Peter Forsberg gjorde som junior. Endast Kenta Nilsson, 28 mål, och Elias Pettersson, 24 mål, är bättre än Emil Bemström i antal gjorda mål som junior.

Det blev till slut en rejäl urladdning för Djurgården som vann med 7-1. Moras försvarsspel går dock att ifrågasätta. På de fyra senaste matcherna har laget släppt in 23 mål, det ger ett snitt på nästan sex insläppta mål per match.

Luleå – Linköping 4-3 (1-3,1-0,2-0)

Luleå: Johan Harju, Jack Connolly, Austin Farley, Daniel Sondell
Linköping: Olle Lycksell 2, Broc Little

Elva raka segrar och endast nio insläppta mål under samma period. Luleå såg inför dagens drabbning näst intill oslagbara ut. Linköping hade däremot endast en seger på sina tio senaste matcher och har haft otroligt svårt att vinna den senaste tiden.

Båda lagen såg ut att få sina trender brutna. Linköping ledde överraskande med 3-1 efter den första perioden. Luleå kom tillbaka och vände på matchen för att vinna sina tolfte raka match. Det ser däremot tungt ut för Linköping just nu. Östgötarna måste nu förlita sig på att både Brynäs och Örebro förlorar sina matcher i kväll om LHC ska nå slutspel.

Den här artikeln handlar om: