Sök
Henrik Lundqvist
Nyheter

Efterlängtad seger för Lundqvist – Rangers bröt tunga sviten

Efter sex raka förluster fick New York Rangers jubla igen i natt. De besegrade New Jersey med 4-2 och Henrik Lundqvist knep sin första vinst på ungefär tre veckor.
– Ingen tvekan om att vi förtjänade poängen i kväll, säger han.

Henrik Lundqvist har haft en påfrestande säsong, med stjärnor och vänner som trejdas och ett spel från både honom själv och från laget som inte alltid hållit toppklass. Segrarna har blivit allt färre och inför nattens match mot New Jersey hade Lundqvist inte vunnit sedan den 19 februari.

Målvaktsikonen och hans lagkompisar fick dock jubla i natt. Rangers vann med 4-2, sedan svensken räddat 22 skott, och bröt därmed en förlustsvit som hade sträckt sig över de sex senaste matcherna. De gick mot en sjunde förlust också, men vände i natt 0-2 till 4-2 under slutet av matchen.

VÄNDE SENT

1-2 kom med bara 1:38 kvar av den andra perioden. Sen följdes det upp av tre ytterligare mål i den tredje.
– Det har funnits många matcher under säsongen där jag känt att vi förtjänat att vinna, men där vi inte gjort det. Men det var ingen tvekan om att vi förtjänade poängen i kväll, så som vi spelade. Det var bara oturligt att de ledde med 2-0. Det var ett berg att bestiga för oss och den tuffaste utmaningen var att inte bli frustrerade, sade han enligt nhl.com.

Henrik Lundqvist tog sin 18:e seger för säsongen och kommer passera 20 vinster med all säkerhet, men upp till 30 kommer han inte nå.
– Du måste hitta anledningar till varför den här matchen betyder något för oss, och är viktig. Du måste pusha dig själv. Det var vår nyckel i den andra perioden, säger Lundqvist.

Mika Zibanejad hade två passningspoäng. Målen kom från Ryan Strome, som gjorde två, Libor Hajek och Vladislav Namestnikov. Damon Severson och Blake Coleman gjorde New Jerseys kassar.

Den här artikeln handlar om: