Sök
Alex Hutchings
Nyheter

Poängkungen kan missa avgörande kvalmatcher – kan tvingas flyga hem

Oskarshamn utkämpar från och med idag ett slag mot AIK om att få spela direktkval till SHL. Men frågan är om Alex Hutchings är med på hela kvalresan. Hans tjej är gravid och har redan flugit hem till Nordamerika. Det kan även Hutchings tvingas göra.
– Vi har bara pratat om att om han åker hem så kommer han tillbaka, säger Oskarshamns avgående sportchef Per Kenttä.

Alex Hutchings är Oskarshamns kanske största offensiva stjärna. Han vann den interna poängligan i HockeyAllsvenskan med sina 15 mål och totalt 38 poäng, och är en tänkt nyckelspelare på lagets resa mot ett eventuellt SHL-spel.

Men frågan är om han är med på hela resan. Hutchings gravida hustru har redan flugit hem, bekräftar Per Kenttä. Enligt uppgifter till hockeysverige.se beror det på att hon har fått fel typ av försäkring, och därför inte kan föda i Sverige.

Och när det blir tal om att föda kan Alex Hutchings göra detsamma, åka hem alltså. Det skulle i så fall kunna innebära att han missar kvalmatcher.
– Tekniskt sett kan säsongen redan vara slut när det är tal om födande, säger den avgående sportchefen Per Kenttä till hockeysverige.se.
– Vi har bara pratat om att om han åker hem så kommer han komma tillbaka till laget igen. Vi är dock inte där än så det är en icke-fråga för oss just nu.

Så det är ingenting ni planerar kring?
– Nej, det är ingenting vi planerar för på något sätt. Blir han pappa så blir det som om vilken svensk spelare som helst blir pappa. Och skulle vi vara i ett direktkval då, ja, då får vi se till att ta det då.

I kväll inleds den hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Oskarshamn, på Hovet.
– Jag är förväntansfull. Vi är ingenting att förlora. Så känns det i alla fall från mitt håll, jag kan inte tala för de 22 andra, skrattar Kenttä.
– Det känns väldigt laddat i laget. Vi lär inte ha några problem att få spelarna motiverade. Men det lär å andra sidan inte AIK heller…

 

Den här artikeln handlar om: