Sök
Mikael Ahlén.
Södertälje SK

Övervägde att sluta redan ifjol – men nu är det färdigspelat för grovjobbaren

Efter mängder av SHL- och allsvenska matcher är det nu färdigspelat för Södertäljes Mikael Ahlén. Det berättar han för Hockeypuls.
— Det känns som att det är dags för det, säger han.

Mikael Ahlén berättade för hockeysverige.se redan i höstas att han umgicks med tankar under slutet av förra säsongen att lägga av. Sedan fick han inget nytt kontrakt av Djurgården, men valde att förlänga karriären en säsong till med spel i Södertälje.

”HAR INTE SAMMA GLÖD”

Men nu är beslutet fattat. 30-åringen lägger skridskorna på hyllan.
— Jag hade de här tankarna redan förra året och nu har jag gett det ett år till. Till en början tyckte jag att det var jätteroligt med en ny miljö. Mycket speltid, men ju längre det har gått så… Jag har inte samma glöd. Den börjar slockna och jag tycker inte att det är lika kul längre. Det känns som att det är dags att gå vidare, berättar han för Hockeypuls.

Ahlén berättar att beslutet har vuxit fram under säsongen.
— Det är ett genomtänkt beslut. Jag känner inte den här glädjen till hockeyn längre. De här drömmarna man har haft, nu är man för gammal för att uppnå något sådant, då dör det ut lite.

Mikael Ahlén har under karriären spelat 225 SHL-matcher för Djurgården. På cv:t har han också 237 allsvenska matcher för Djurgården, Södertälje, Huddinge och Troja. 2014 var han med att ta tillbaka Djurgården till SHL.

Under säsongen med SSK i allsvenskan blev det fem mål och åtta assists. Totalt blev det över 500 matcher på elitnivå för Ahlén om man räknar in serie- kval- och slutspelsmatcher.

 

Den här artikeln handlar om: