Sök
Victor Rask är tillbaka efter skadan.
Nyheter

Efter en månads skadefrånvaro – i natt är svenskcentern tillbaka

Han har missat de tolv senaste matcherna på grund av en underkroppsskada. Efter en månads skadefrånvaro är nu Victor Rask redo för comeback, skriver Star Tribune.

LÄS ÄVEN: NHL-svensken tvingades till klubbyte: ”Ska bli skönt med en nystart”

Victor Rask trejdades från Carolina Hurricanes till Minnesota Wild i utbyte mot Nino Niederreiter i mitten av januari. Efter endast tio matcher i sin nya klubb ådrog sig 26-åringen från Leksand en underkroppsskada efter att ha trampat på en puck under hemmamatchen mot Philadelphia.

TOG LÄNGRE TID ÄN VÄNTAT

Skadan höll Rask borta från spel i en dryg månad, men till nattens match mot San Jose är centern redo för spel igen. 26-åringen förväntas ta en plats i andrakedjan och spela center mellan Zach Parise och Kevin Fiala.
– Jag trodde inte att skadan skulle ta så lång tid att läka, men det gjorde den. Jag har jobbat hårt på sidan av isen och det känns kul att vara tillbaka i laget igen, säger Rask till Star Tribune.

Under sina tio matcher i Wild-tröjan har 26-åringen stått för ett mål och ett assist. Totalt står Rask noterad för åtta poäng (2+6) på 36 matcher den här säsongen.

Rask missade även inledningen på säsongen efter att han skurit sig i handen i samband med att han skulle skala sötpotatis.

Den här artikeln handlar om: