Sök
Färjestad tog ett kliv mot serieseger och det väntar ett drama om den sista slutspelsplatsen i slutomgången.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: De vann seriefinalen – drama kring strecken väntar i omgång 52

Det var dags för den näst sista omgången av årets SHL-grundserie och det förelåg viss dramatik rund strecken. En dramatik som efter dagens resultat kommer leva över slutomgången också.

Örebro – Mora  4 – 1 (0-1, 2-0, 2-0)

Örebro: Jere Sallinen, Rodrigo Abols, Shane Harper, Marcus Weinstock
Mora: John Persson

Örebro jagar slutspel. Då chocköppnade Mora genom att göra 0-1 redan efter 41 sekunder. Men Örebro skulle vända på det hela i den andra perioden och i inledningen av den tredje så ökade de dessutom på. Ett mål till skulle falla och just nu är Örebro i allra högsta grad inblandade i slutspelsstriden då de innehar tionde platsen på målskillnad gentemot Brynäs.

Djurgården – Frölunda  4 – 2 (1-1, 2-1, 1-0)

Djurgården: Jason Garrison, Marcus Davidsson, Sebastian Strandberg, Jacob Josefsson
Frölunda: Chay Genoway, Joel Mustonen

Frölunda var redan klara trea innan matchen. Djurgårdens mission var att jaga placeringar inför kvartsfinalspelet. Det var också bortalaget som skulle ta ledningen här genom backen Chay Genoway. Men Djurgården skulle kvittera innan bortalaget återigen skulle ta ledningen i den andra perioden.

Men i den här matchen verkade ingenting vara givet. På mindre än tre minuter i den andra perioden kunde Djurgården vända på steken och i den tredje kunde de dessutom göra 4-2 vilket blev slutresultatet.

Växjö – Skellefteå  1 – 2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Växjö: Nichlas Hardt
Skellefteå: Fredrik Lindgren, Joakim Lindström

Båda lagen inblandade i kampen om en direktplats till kvartsfinalen. Båda lagen hade också möjlighet att säkra en biljett dit om resultaten gick rätt ikväll. Efter en mållös första period var det Växjö som skulle ta ledningen i den andra perioden.

Skellefteå kom tillbaka och kvitterade och på straffar kunde de sedan sno åt sig bägge poängen. Därmed skaffade de sig fördel om slutspelsplatsen gentemot Malmö på sjunde plats. De är nu två poäng före. Växjö är tre poäng före Malmö, men med sämre målskillnad.

Färjestad – Luleå  3 – 0 (1-0, 1-0, 1-0)

Färjestad: Daniel Viksten, Carl Jakobsson, Joakim Nygård
Luleå:

Luleå hade en svit av 15 raka matcher där de gjort första målet. Men den sviten fick sig en knäck idag i seriefinalen då Färjestad tog ledningen 13:22 in i den första perioden. Det var förövrigt ett slarvig Luleå under de första 20 minuterna. Något som är ovanligt att se.

Färjestad ökade på i den andra perioden och i inledningen av den tredje gjorde de detsamma. 3-0 blev slutresultatet och fördel Färjestad i kampen om seriesegern.

Linköping – Brynäs  3 – 2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

Linköping: Broc Little (2), Almen Bibic
Brynäs: Ryan Gunderson, Nicklas Danielsson

Hyperviktig match kring slutspelsstrecket mellan två lag med horribel svag form på senare tid. Brynäs var de som skulle sätta tonen i matchen när de tog ledningen. Men Almen Bibic skulle med sitt första mål för säsongen se till att kvittera ställningen.

Linköping skulle också ta ledningen i matchen. Men de har varit darriga på slutet och från ingenstans egentligen lyckades Nicklas Danielsson kvittera i den tredje perioden.

I förlängningsspelet fick Broc Little friläge och lyckades få in pucken bakom David Rautio i Brynäs-målet. Därmed lever LHC fortfarande i slutsoelsstriden, men de är två poäng bakom både Örebro och Brynäs.

Timrå – HV71  3 – 5 (1-3, 2-0, 0-2)

Timrå: Andreas Söderberg, Ludvig Rensfeldt, Johannes Salmonsson
HV71: Markus Ljungh (2), Isac Brännström, David Gustafsson, Robin Figren

Bortalaget HV71 jagar en plats i kvartsfinalen och de satte fullt ös direkt och gick fram till en 0-2-ledning under de tio första minuterna. Timrå reducerade förvisso, men HV ökade på direkt och kunde gå till periodvila med ett klart grepp om matchen.

Men Timrå skulle inte ge sig så lätt. På tre minuter i mitten av matchen skulle de både reducera och kvittera. Men HV71 skulle ändå ta tre nödvändiga poäng i kvartsfinaljakten när Markus Ljungh gav laget ledningen i den tredje perioden. Robin Figren kunde sedan sätta pucken i öppen kasse. I och med att Skellefteå tog två poäng så är hoppet om kvartsfinal ute för HV71.

Malmö – Rögle  3 – 0 (1-0, 1-0, 1-0)

Malmö: Max Görtz, Marcus Björk, Henrik Hetta
Rögle:

Rögle säkrade slutspel i den förra omgången. Malmö hade idag chansen att ta sig närmare en kvartsfinalplats genom vinst. Det var också Malmö som skulle sätta tonen i det här högoktaniga Skåne-derbyt. Det skulle nämligen bara dröja en dryg minut innan Max Görtz hittade rätt. I den andra perioden kunde backen Marcus Björk sedan öka på den ställningen.

Malmö skulle även sätta dit trean och håller drömmen om kvartsfinal vid liv.

Den här artikeln handlar om: