Sök
”STREETSMART”. Dick Axelsson lurade domarna, tyckte Roger Rönnberg.
SHL

Rönnberg: ”Dick är verkligen en av de mest streetsmarta killar jag känner till”

Dick Axelsson gjorde sin bästa match i djurgårdströjan, tyckte tränare Robert Ohlsson. Dick Axelsson gjorde sin bästa prestation när han lurade domare, tyckte Frölundas tränare Roger Rönnberg.
– Han är streetsmart den gubben, säger Rönnberg efter Djurgårdens 4–2-seger.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Dick Axelsson stod i händelsernas centrum när Djurgården besegrade Frölunda på Hovet. Inom loppet av knappa tre minuter i den andra perioden stod veteranen för två fina assist som gjorde att hemmalaget kunde vända 1–2 till 3–2.

Först spelade han fram Marcus Davidsson till kvitteringen i powerplay. Därefter slog han en smörpass till Sebastian Strandberg, som krutade in det matchvinnande målet med ett perfekt utfört direktskott.
– Det är Dicks bästa prestation i djurgårdströjan, det måste jag säga. Jag var inte med när han var här för tio år sedan, men den här svängen är det hans bästa individuella match, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson på presskonferensen efter matchen.

”HAN HAR JU NÄSTAN TRE ASSIST”

Motståndarnas tränare Roger Rönnberg hittade en annan situation i matchen som ”imponerade” mest på honom.
– Dick Axelsson… Hans bäst prestation var väl ingen passning, det var när han lurade sin gamle kompis (Mats) Rosseli (Olsen) på en utvisning. Han lurade både domare, Rosseli och allihop så Djurgården fick göra mål där. Han har ju nästan tre assist, sade Rönnberg och syftade på holding the stick-utvisningen som Frölundas norrman fick alldeles innan 2–2-målet.
– Det var lurigt gjort, men han är streetsmart den gubben. Han är verkligen en av de mest streetsmarta killar jag känner till så han visste nog exakt vilka knappar han skulle trycka på.

Dick Axelsson har svarat för 24 poäng (7+17) på 35 matcher under comebacksäsongen i Djurgården. Fem av de poängen har kommit i hans två senaste matcher, alla i form av assist.
– Jätteviktigt att få i gång honom. Han, Bergfors och Strandberg spelar väldigt bra tillsammans, berömmer Robert Ohlsson vars Djurgården säkrade kvartsfinalplatsen genom vinsten.

Jason Garrison och Jacob Josefson gjorde övriga mål för Djurgården. Chay Genoway och Joel Mustonen svarade för Frölundas fullträffar.

Fotnot: Dick Axelsson gjorde sig inte tillgänglig för intervju efter matchen.

Den här artikeln handlar om: