Sök
4.07774698 5682757 30.10.2018 International Ice Hockey Federation (IIHF) President Rene Fasel points during a local officials meeting in Novosibirsk, Russia, October 30, 2018. Russia will host the IIHF Ice Hockey World Junior Championship (WJC, or World Juniors) for national under-20 teams in Novosibirsk in 2023. Alexandr Kryazhev / Sputnik IBL …
VM 2019

Förslaget: Inför NHL-rinkar i samtliga mästerskap

Från och med 2021 kan vi få se NHL-mått på rinkarna även i matcher som spelas i Europa. Det internationella ishockeyförbundet föreslår att så ska bli fallet i mästerskap.

Det internationella ishockeyförbundets ordförande Rene Fasel säger till ryska TASS att det internationella ishockeyförbundets rådförsamling rekommenderar förbundets kongress att införa NHL-mått på rinkarna i samtliga VM, OS, U20-VM, J18-VM och dammästerskap från och med 2021.

Nu spelas mästerskapen på stor rink så länge de inte går av stapeln i Nordamerika, som exempelvis var fallet under JVM i vintras. Den turneringen spelades bland annat i Vancouver Canucks NHL-arena. Fasel själv föreslog just den här förändringen under JVM-turneringen, då han upplevde att spelkvalitén höjdes då mästerskapet spelades på mindre rink.
–  En av anledningarna till att spelet håller så hög nivå här i Vancouver är kanske den mindre storleken på rinken? sade han då i en untervju med Sportsnet.

Kongressen ska mötas under VM 2019 för att diskutera frågan.

 

Den här artikeln handlar om: