Sök
Elias Lindholm stod för 4 poäng inatt. …
Nyheter

Svensken huvudfigur i Calgarys galna kross

6–0 i sista perioden betydde att Calgary vann matchen mot New Jersey Devils med hela 9-4. Elias Lindholm var inblandad i flera av Calgarys mål och noterades för ett mål tre assist.
– Förhoppningsvis kan vi bygga från det här och spela på det här sättet i matcherna som är kvar nu, sa Elias Lindholm till NHL.com efter matchen.

Matchen var jämn och New Jersey hade ledningen med 4-3 inför den avslutande perioden. Då dominerade Calgary den sista perioden fullständigt och stod för sex raka mål – och vann matchen med 9-4. Johnny Gaudreau noterades för ett hattrick och tre assist. Snäppet bättre än kedjekompisen Elias Lindholm, som gjorde ett mål och tre assist. Gaudreau, som inte gjort mål på nio matcher inför natten, hyllade sin kedja efter matchen.
– Jag visste att jag fortfarande hade det, puckarna ville bara inte in. Vår kedja har haft en tuff månad. Men vi jobbar hårt, vi är en bra kedja och vi har bra kemi, sa Gaudreau till NHL.com efter matchen.

För New Jersey förlängdes förlustsviten. Man har nu sex raka förluster.
– Det är en dag. Det finns bra och dåliga dagar. Det här var en dålig dag. Jag har haft bra dagar, jag kommer att ha dåliga dagar. Imorgon är en ny dag. Jag tar inte med mig den här matchen till morgondagen. Den stannar här i Calgary, sa Devils målvakt Mackenzie Blackwood till NHL.com efter matchen.

Calgary – New Jersey 9–4 (1-2, 2-2, 6-0)
Calgary: Gaudreau (3), Benett (2), Lindholm, Tkachuk, Monahan, Ryan
New Jersey: Coleman, Zajak, Agostino, Palmeiri

Den här artikeln handlar om: