Sök
SHL
Växjö Lakers HC

Förutsättningarna inför kvällens nervpärs i SHL

Runt 21.30 ikväll gör SHL:s grundserie bokslut. Men trots att der spelats 51 omgångar så är mycket långt ifrån avgjort. Nedan får ni förutsättningarna inför kvällens avslutande drama.

1. Färjestad 100 poäng +52 i målskillnad

Tar emot Djurgården på hemmaplan och en poäng räcker för säkrad serieseger.

2. Luleå 98 poäng +37 i målskillnad

Är piskade att ta tre poäng mot Växjö på hemmaplan för att köra om Färjestad om de vill vinna serien.

3. Frölunda 89 poäng +15 i målskillnad

Är redan klar trea inför dagens avslutande match mot Brynäs.

4. Djurgården 84 poäng + 28 i målskillnad

Har ett klart grepp om fjärdeplatsen när de åker till Karlstad för att avsluta serien. För att de ska tappa hemmafördelen över kvarts- och semifinal så krävs det i stort sett att de nollas poängmässigt mot Färjestad samtidigt som Växjö vinner den tuffa bortamatchen mot Luleå, som dessutom är på jakt efter seriesegern.

5. Växjö 82 poäng +4 i målskillnad

Möter Luleå på bortaplan ikväll och de regerande mästarna löper faktiskt risk att missa kvartsfinal om både Skellefteå och Malmö vinner sina matcher samtidigt som Växjö förlorar.

6. Skellefteå 81 poäng +17 i målskillnad

Möter Rögle på bortaplan och bör säkra kvartsfinal genom en poäng i kvällens match i kraft av bättre målskillnad gentemot Malmö.

7. Malmö 79 poäng +9 i målskillnad

Tar emot slutspelsjagande Örebro på hemmaplan och skåningarna har chans på direktkvalificering till kvartsfinal om de vinner ikväll samtidigt som Skellefteå eller Malmö blir nollade. Samtidigt så kan Malmö bli omkörda i tabellen av HV71, så de lär spana åt olika håll.

8. HV71 77 poäng +7 i målskillnad

Tar emot Linköping på hemmaplan och i händelse av vinst så kan de gå om Malmö i tabellen, om skåningarna nollas eller tar max en poäng. Samtidigt så ska de se upp för Rögle som jagar närmast bakom. Går Rögle om så innebär det att de tar hemmaplansfördelen i åttondelen lagen emellan, en fördel HV71 just nu har.

9. Rögle 75 poäng -12 i målskillnad

Kan bli som bäst åtta när de ikväll tar emot Skellefteå. Men den åttondeplatsen kan vara viktig då den ger fördel av hemmaplan i åttondelen.

10. Örebro 69 poäng -14 i målskillnad

Åker till Malmö för att försöka säkra slutspelet. Bör nog vinna den matchen för att klara av detta.

11. Brynäs 69 poäng -26 i målskillnad

Brynäs åker till Göteborg för möte med Frölunda. Gävle-laget är i behov av minst en poäng mer än vad Örebro tar i sin match. För de reder väl knappast ut målskillnaden lagen emellan?

12. Linköping 67 poäng -9 i målskillnad

Har av tradition haft lätt för kvällens motståndare HV71 och östgötarna är i behov av tre poäng för att ha chans på slutspel. Men det kan räcka med två poäng samtidigt som både Örebro och Brynäs blir nollade poängmässigt i sina matcher.

13. Mora 57 poäng -43 i målskillnad

Är redan klara för negativt kval inför kvällens avslutning mot bottenkollegan Timrå.

14. Timrå 44 poäng -65 i målskillnad

Är redan klara för negativt kval inför kvällens avslutning mot bottenkollegan Mora.

Den här artikeln handlar om: