Sök
Växjö Lakers HC

KLART: Så spelas slutspelet – mästarna tvingas spela åttondel

Nu är det klart. Växjö tvingas spela åttondelsfinal. Så här spelas slutspelet.

Växjö vann både serien och SM-guldet i överlägsen stil förra säsongen. Nu tvingas de spela åttondelsfinal. Det står klart efter kvällens 3-2-förlust mot Luleå, samtidigt som Skellefteå vann med 3-2 mot Rögle och Malmö med 3-1 mot Örebro.

Där ställs de mot Örebro, som efter en sanslös upphämtning under den sena delen av säsongen tog den sista slutspelsplatsen framför ögonen på Brynäs. Växjö mot Örebro i den ena åttondelsfinalen alltså.

I den andra möts åttan Hv71 och nian Rögle. HV spelade bort LHC med 4-0 idag och Rögle föll alltså mot Skellefteå. I den serien har 2017 års mästare, HV71, hemmaplansfördel. Rögle spelar sin första slutspelsserie på 25 år.

Åttondelarna inleds redan nu på lördag.

DE MÖTS I KVARTSFINALERNA

Två kvartsfinalserier blev också klara idag. Frölunda var redan klara på tredjeplats och fick vänta in sin kvartsfinalmotståndare, som skulle bli tabellsexan. Efter ett riktigt drama tog Malmö den platsen. Malmö slog ut Frölunda ur slutspelet så sent som ifjol och skrällde ju även mot Växjö året innan. Det är alltså knappast någon drömmotståndare att ha i ett slutspel.

Dessutom väntar en, på förhand, oviss serie mellan Djurgården och Skellefteå. Skellefteå som låg på åttondelsfinalplats under långa delar av kvällen, men stod för en stark vändning mot Rögle och hamnade så högt upp som femma. Djurgården får dock hemmaplansfördel i den serien.

Färjestad, som vann serien på målskillnad efter en strafförlust mot Djurgården, får vänta på att möta det längst rankade laget i kvartsfinal. Där vet vi dock redan nu att de slipper mästarna Växjö. Luleå kan dock komma att få Växjö i kvartsfinal. De kan dock inte möta Örebro. I övrigt får vi avvakta hur det går i åttondelsfinalerna.

Kvartsfinalserierna inleds om en dryg vecka.

Den här artikeln handlar om: