Sök
190314 Linköpings Chad Billins och Olle Lycksell deppar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200 …
SHL

Tillträdande sportchefen efter fiaskot: ”Ska få det här tåget på rätt spår igen”

Linköping förlorade grundseriens sista match borta mot HV71 och missade därmed slutspel för första gången sedan 2012. En missräkning såklart och efteråt var det besvikna miner bland Linköpings-folket.
— Jag har kontrakt, blev tränaren Tommy Jonssons svar på frågan om han står i båset nästa säsong.

Med tanke på hur resultaten utvecklade sig under den rafflande sista SHL-omgången så hade det räckt med Linköpings-seger för att knipa den sista slutspelsplatsen. Men de föll med 4-0 på bortaplan mot HV71 och slutade tolva.
— Jag är såklart otroligt besviken. Jag tycker HV utan tvekan är bättre än oss och det känns väldigt irriterande. Vi hade resultaten med oss och jag tycker inte vi tog chansen, sa tränaren Tommy Jonsson på presskonferensen efter matchen.

SJÄLVKRITISK

LHC-tränaren berättade vidare att han tyckte Linköpings vår har varit under alla kritik och för dålig. Han fick frågan om han känner att han själv hade kunnat göra något annorlunda.
— Absolut, jag är ytterst ansvarig. Vi har haft en period som varit tung och vi har försökt att vända på alla stenar, så absolut måste jag ta mitt i det här också. Det är inget snack om saken.

Efter slutsignalen skanderade de tillresta LHC-fansen krav på Jonssons avgång och han fick frågan bland den församlade pressen om han kände att han kommer stå i Linköpings bås även nästa säsong.
— Jag har kontrakt. Det utgår jag ifrån. Sen är inte jag den mannen att bestämma det, blev svaret.

NIO POÄNG PÅ DE 15 SENASTE

Nere i Kinnarps Arenas katakomber var det förstås också nedstämt i Linköpings-lägret. Den assisterande sportchefen Niklas Persson var inget undantag.
— Vi har inte varit bättre och vi har inte varit bättre på länge. Det kändes faktiskt lite skumt att vi fortfarande var med i rejset, säger han till hockeysverige.se och fortsätter:
— Vi hade chansen. Frölunda och Malmö gjorde sitt, så vi hade verkligen chansen. Men vi har inga andra än oss själva att skylla.

Linköping startade säsongen bra och var länge i serieledning. Men sista halvan föll de ihop och på de 15 senaste matcherna har det bara blivit nio poäng. För en tid sedan meddelades det att den nuvarande sportchefen Fredrik Emwall slutar efter fem år. In kommer istället Niklas Persson.

Har du några tankar om nästa säsong kring vad du vill förändra, ”Det här vill jag göra?
— Det är klart jag har funderingar. Men just nu, i den här sekunden, så är jag inte där i tanken. Just nu är jag bara väldigt besviken över den här kvällen, svarar Niklas Persson och fortsätter:
— Men jag har tankar och idéer och vi har pusselbitar som ska läggas. Vi har ett tufft arbetet framför oss och det är klart att det här ska utvärderas.
— Vi ska få det här tåget på rätt spår igen. Vi ska få den här föreningen på rätt väg och exakt hur vi ska göra är svårt för mig att stå och säga här.

Tränarfrågan?
— Det får vi se. Det kommer inte hända något nu, utan vi ska analysera det här och vi ska ha alla utvärderingssamtal. Vi ska se vad som händer och sker här framöver. Du kommer inte få något svar där nu.

Den här artikeln handlar om: