Sök
SHL
SKOGLUND: Så slutar åttondelsfinalerna

Alldeles nyss avslutades grundserien av SHL och här nedan ger jag mig i kast med att försöka tippa åttondelsfinalerna.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Oj, oj, oj. Vilken dramatisk slutomgång vi fick och en livetabell som ändrades var och varannan minut ett tag under kvällen. Efter att ha samlat mig efter denna bergochdalbana svepte jag en cola och satte igång att sia om åttondelarna som drar igång redan på lördag och avgörs i bäst av tre.

HV71 – Rögle

Form de tio senaste matcherna:
HV71: 4-0-1-5
Rögle: 4-0-1-5

Två lag med identisk form på slutet. Ändå är känslan att Rögle gått betydligt bättre än smålänningarna de tio senaste matcherna. Men den känslan baseras nog en hel del på förväntningar på förhand.

Hur går det här då? HV har vunnit tre av mötena mot skåningarna den här säsongen och bör gälla som favoriter här. Rögle är i slutspel för första gången sedan 1994 och sett till mina förväntningar på det här laget på förhand så är en nionde plats lite för lågt.

Trots att jag skriver att HV är favorit här så är jag inte helt säker på att de kommer ta ett Rögle som nu kan släppa allt vad press heter och bara köra. HV är de som sitter med all press och med tanke på hur säsongen sett ut så undrar jag om de kan hantera ett hungrigt Rögle? Två raka segrar i slutomgångarna, säger ni. Japp, mot ett avsågat Timrå och ett formsvagt Linköping i fritt fall, säger jag. Även om jag tycker Hv spelade bra nu ikväll. Jag tror på skräll här.

Tips: 2-1 i matcher till Rögle.

Växjö – Örebro

Form de tio senaste matcherna:
Växjö: 5-0-2-3
Örebro: 5-1-1-3

De regerande mästarna tvingas alltså ner till åttondelsfinal i den allra sista matchen och det måste räknas som ett misslyckande. Som motståndare får de ett formstarkt Örebro som visat upp en rejält bra form på slutet.

Örebro har faktiskt vunnit tre av fyra möten mot Växjö den här säsongen. Men det har varit täta matcher och ingenting kan såklart vara givet på förhand. Men någonstans känner jag att Örebros tid är nu. Jag tror faktiskt de räcker till kvartsfinal på bekostnad av ett skakigt Växjö.

Tips: 2-1 i matcher till Örebro.

Den här artikeln handlar om: