Sök
Emil Bemström har skrivit på för Columbus.
SHL

Skrev historia – blev yngst någonsin

De 23 mål han gjorde räckte. Emil Bemström vinner skytteligan som den yngste spelren någonsin.

Emil Bemström nådde inte riktigt upp i de 24 mål Elias Pettersson gjorde förra säsongen. Men de 23 han prickade in räckte gott och väl till en smått osannolik seger i skytteligan. Bemström gjorde bara åtta mål i HockeyAllsvenskan förra säsongen men har fått ett helt galet genombrott.

Faktum är att Bemström dessutom skrev historia i och med skytteligasegern. Junioren, som inte fyller 20 år förrän i juni, är den yngste spelaren någonsin att vinna skytteligan i Elitserien/SHL.

Han vann skytteligan närmast före Joakim Nygård, som landade på 21 kassar. Nu ska Emil Bemström briljera för Djurgården i slutspelet. Sen lär det vänta en karriär i Nordamerika för den Columbus-tingade målsprutan.

Den här artikeln handlar om: