Sök
Modo och Leksand kan jubla
Västerviks IK

SLUTSPELSSERIEN: Modos mäktiga mangling – Leksand leder

Modo körde över Karlskrona med 6-0 och har alltjämt ett visst häng på ledande Leksand. Leksand tappade nämligen en poäng – men vann med 3-2 mot Karlskoga efter förlängning. Där bakom jagar Västerås som besegrade Västervik.

7, 6, 5, 3, 2, 1. Där har ni poängen för de sex deltagane lagen i Slutspelsserien, efter två av fem omgångar. Leksand toppar före Västerås, därefter kommer Karlskoga och Modo. Modo, med sina tre poäng, har alltjämt en liten chans på slutsegern efter att ha krossat Karlskrona med 6-0 samtidigt som Leksand ”bara” tog två poäng mot Karlskoga.

Karlskrona är, efter kvällens förlust, så gott som borta. Detsamma kan sägas om jumbon Västervik som föll med 2-1 mot Västerås, som smyger med i toppen och bara är en poäng bakom ledande Leksand.

VÄSTERÅS SMYGER I VASSEN

I Modos 6-0-seger mot KHK presenterade sex olika målskyttar sig. Lukas Wenblom, Linus Pettersson, Joakim Hagelin, Victor Öhman, Daniel Sylwander och Patrik Karlkvist gjorde målen för Björn Hellkvists manskap.

I Leksands match blev Johan Porsberger hjälte då han avgjorde i förlängning. Martin Karlsson och Thomas Valkvae Olsen gjorde övriga mål. Gustaf Franzén och Gustaf Thorell gjorde gästernas mål.

Till sist vann Västerås med 2-1 borta mot Västervik, sedan nyförvärvet Anthon Eriksson avgjort i slutperioden. Kalle Östman inledde lagets målskytte, medan Jacob Bjerselius gjorde tabelljumbon Västerviks enda fullträff i förlusten.

Den här artikeln handlar om: