Sök
Oliver Ekman-Larsson och Mario Kempe gjorde mål
Nyheter

Blågula duon målskyttar – Arizona allt närmare slutspel

Efter sex raka missade slutspel kan Arizona var på väg att bryta den sviten. De krossade Anaheim med 6-1 i natt, efter två svenskmål, och har nu tre poäng ned till Minnesota under strecket.

Jakob Silfverberg fortsätter vara het för Anaheim, och sköt i natt mål 21 för säsongen. Han är på väg mot sin målbästa säsong i karriären. Dessvärre är han ganska ensam i ett annars mycket trubbigt Anaheim Ducks. I natt föll Ducks alltså med 6-1 mot slutspelsjagande Arizona.
– Det kändes inte som en 6-1-match. Vi hade våra chanser och puckar mot kassen, men vi kunde inte hita nätet, konstaterar Silfverberg.

Två andra svenskar slog till i matchen. Den ena öppnade målskyttet och den andra avslutande detsamma i storsegern. Lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson sköt Coyotes till 1-0-ledning i den första perioden. Han har nu nätat två matcher i rad och står totalt på elva mål under säsongen.

BRÖT MÅLTORKA

Den som avslutade målskyttet var Mario Kempe, som gjorde 6-1 med en enda sekund kvar att spela. Han hade inte gjort mål på drygt 20 matcher, så den där fullträffen var efterlängtad för hans del.

Matchens stora kung var emellertid Vinnie Hinnostroza, som sköt karriärens första hattrick. Han gjorde 3-1, 4-1 och 5-1 och gick från 12 till 15 mål under säsongen.
– Jag har inte gjort tre mål sedan jag spelade juniorhockey, så jag är uppspelt. Det är ingenting du tänker på ska hända, men när det gör det är det speciellt, sade tremålsskytten till nhl.com

Arizona är tre poäng före Minnesota i slutspelskampen, med elva matcher kvar av säsongen.

Den här artikeln handlar om: