Sök
180227 Globen och Hovet före ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Leksand den 27 februari 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118 …
SHL

Renoveringen av Globen skjuts upp – igen: ”Väldigt beklagligt och olyckligt”

För ett år sedan sköts renoveringen av Globen upp till hösten 2021. Nu kommer ett nytt bakslag för renoveringsplanerna. Ombyggnationen är nu uppskjuten på obestämd tid.
– Det är väldigt beklagligt och olyckligt, säger Djurgårdens VD Jenny Silfverstrand.

Det har länge varit klart att Hovet ska rivas och att Globen istället ska moderniseras och renoveras. Det beslutet togs 2017 men efter det har ingenting hänt.

För cirka ett år sedan meddelade fastighetsbolaget SGA Fastigheter att renoveringen av Globen skjuts upp. Hovet skulle därför fortsätta användas för hockey till hösten 2021. I dag meddelade SGA i ett pressmeddelande att ombygget skjuts upp på obestämd tid.

”VI HAR SETT FRAM EMOT EN FRAMTID I GLOBEN”

Djurgården och AIK kommer därför fortsätta att spela i Hovet och får vänta till det att man kan använda Globen som hemmaarena.
– Det är väldigt beklagligt och olyckligt. Vi har sett fram emot en framtid i Globen och gör det fortfarande. Samtidigt är det här en möjlighet. Vi trivs på Hovet. Våra fans trivs på Hovet. Nu kan vi tillsammans med Stockholm LIVE och SGA fastigheter titta på vad vi kan göra för att höja kvaliteten på upplevelsen på Hovet, säger Djurgårdens VD Jenny Silfverstrand till klubbens hemsida.

Det har spelats ishockey på Hovet sedan 1955 och AIK och Djurgården har haft arenan som hemmabas lika länge. Beskedet att arenan skulle rivas ledde till ilska från supporterhåll. Det gör att detta delvis är ett positivt besked för vissa.
– Det positiva är att vi trivs på Hovet precis som våra fans och nu finns det ingen anledning att inte satsa på att göra vår borg så modern som det går, säger Silfverstrand.

Globen firade nyligen 30 år men det är alltså oklart när arenan kan påbörja sin renovering. Vill det sig illa kan det dröja flera år innan arbetet inleds.

Den här artikeln handlar om: