Sök
Tommy Jonsson …
SHL

Tommy Jonsson får sparken

Så kom då det väntade beskedet. Linköping sparkar coachen Tommy Jonsson, efter bara ett år.
–  Vi har tagit det här beslutet utifrån de sportsliga resultaten och att vi inte har fått den utvecklingen på gruppen som vi har önskat, säger GM Niklas Persson.

Niklas Perssons första drag som ny general manager är att sparka Tommy Jonsson. Efter en tung säsong, där Linköping inte blev bättre än tolva, väljer Cluben nu att göra sig av med tränaren.

Det blev bara ett år i LHC för Jonssons del.
–  Vi har tagit det här beslutet utifrån de sportsliga resultaten och att vi inte har fått den utvecklingen på gruppen som vi har önskat. Vi behöver ta ett omtag, ta en ny riktning och den riktningen är framåt. Därför kommer vi att söka en ny huvudtränare till nästa säsong, säger Niklas Persson.

Jonsson fick en pangstart på sitt nya jobb och Linköping ledde ett tag serien. Men sett till säsongens 40 sista matcher var bara Timrå sämre än LHC.
– Precis som Niklas säger så måste vi ta ut en ny riktning. Vår treårsplan ska börja verkställas till hösten och vi behöver flytta fram våra positioner. Jag har fullt förtroende för det beslut som Niklas har fattat i den här frågan, säger Anders Bouvin, Tillförordnad Klubbdirektör i LHC.

Jonsson efterträdde Dan Tangnes på posten som huvudtränare.

 

Den här artikeln handlar om: