Sök
Elias Pettersson bröt sin månadslånga måltorka och bjöd på en läcker straff i mötet med New Jersey Devils.
Vancouver

Elias Pettersson bröt långa måltorkan – och bjöd på straffshow

Efter tolv matcher utan mål kunde Vancouver Canucks svenske succérookie Elias Pettersson äntligen bryta sin måltorka i nattens match mot New Jersey. I straffläggningen bjöd han sedan hemmapubliken på en riktig straffdelikatess, då han lurade Devils-målvakten Mackenzie Blackwood med en ”Foppa-fint”.

Inte sedan den 14 februari hade Elias Pettersson hittat nätmaskorna bakom målvakterna för sitt Vancouver Canucks. I nattens drabbning med New Jersey Devils kunde dock den svenske succérookien bryta sin månadslånga måltorka genom att skjuta 1–0 till Canucks i början av den andra perioden.
– Det var en stor lättnad när den gick in. Jag har stört mig lite på det. Jag har försökt hitta ett pass i stället för att skjuta. Jag måste bli lite mer självisk, säger Pettersson till nhl.com.

SNYGG STRAFF

Efter mål av Tanner Pearson, Kevin Rooney och Stefan Noesen gick matchen sedan vidare till förlängning och sedermera straffläggning. Där bjöd Elias Pettersson på en riktig show, då han under straffläggningens första straff lurade Mackenzie Blackwood i New Jersey-målet med en ”Foppa-fint”.
– Det är en känd straff hemma i Sverige. Den är bra om målvakten biter på finten, säger Pettersson om straffen till Sportsnet.

https://twitter.com/Sportsnet650/status/1106780613250433024

Pettersson står nu noterad för 59 poäng (27+32) på 60 matcher.

New Jersey fick dock det sista skrattet, då Petterssons straffmål blev Vancouvers enda, medan Devils lyckades överlista Jacob Markström två gånger om och således ta extrapoängen.

Vancouver Canucks – New Jersey Devils 2–3 efter straffar (0–0, 1–0, 1–2, 0–0, 0–1)

Vancouver: Elias Pettersson (27), Tanner Pearson (11)
New Jersey: Kevin Rooney (6), Stefan Noesen (3)

Den här artikeln handlar om: