Sök
Leksand får anledning att jubla efter en ny seger och en utökad ledning i Slutspelsserien.
Västerviks IK

SLUTSPELSSERIEN: Leksand vinner tredje raka – drygar ut sin ledning

Leksand fortsätter rada upp segrar i Slutspelsserien. I kväll tog laget sin tredje raka seger i serien och de drygar även ut sin ledning till de andra lagen i tabellen. 

Leksand – Västervik 4-1 (2-0,1-0,1-1)

Leksand: Linus Persson, Mattias Karlsson, Anton Karlsson, David Rundquist
Västervik: Kim Johansson

Leksand fortsätter vinna, laget tog sin tredje seger av tre möjliga i årets Slutspelsserien. Det gör att Dalalaget fortfarande leder i tabellen och de drygar även ut sin ledning. De ligger nu två poäng före Karlskoga och Västerås.

De tryckte gasen i botten direkt från start och radade upp farliga chanser. Efter den första perioden ledde leksingarna skotten med 18-5 och målen med 2-0. Västervik försökte komma tillbaka in i matchen men Leksand var helt enkelt för bra och kunde hålla undan.

Västervik har nu ingen chans att ta hem serien.

Västerås – Modo 3-2 (1-1,0-1,1-0,1-0)

Västerås: Isac Skedung, Lukas Zetterberg, Mikael Frycklund
Modo: Kristian Jakobsson, Henrik Björklund

En jämn och tajt match mellan två lag som var pressade att vinna. Västerås var tvungna att vinna för att hänga på Leksand i toppen medan Modo var pressade att vinna för att fortfarande ha en chans att nå Play-Off.

Västerås drog det längsta strået och hakar på Karlskoga och Leksand i toppen av Slutspelsserien. Modo däremot har fortfarande en liten möjlighet att vinna serien men då måste verkligen stjärnorna stå rätt för klubben.

Karlskoga – Karlskrona 3-0 (1-0,0-0,2-0)

Karlskoga: Gustaf Thorell 2, Fredrik Forsberg
Karlskrona: – 

Karlskrona kom från en 0-6-förlust mot Modo och var tvingade att vinna för att ha en chans att fortsätta kvala uppåt. Karlskoga behövde däremot poäng för att gapet upp till Leksand inte skulle bli alltför stort.

Gustaf Thorell blev matchvinnaren för Karlskoga. Han har nu gjort tre mål i Slutspelsserien och två av dem kom i kvällens match, han stod även för en assist i kvällens match. Henrik Lundberg i Karlskogas mål höll nollan och räddade alla 27 skotten han fick mot sig.

Karlskrona har nu inte längre någon matematisk möjlighet att nå vidare kval.

Den här artikeln handlar om: