Sök
Oskar Sundqvist.
St. Louis

Svenskforwarden sänkte sitt gamla lag i Blues kross

Oskar Sundqvist är en av svenskarna som har imponerat den här säsongen utan att få de stora rubrikerna. I kvällens match var han med och sänkte Pittsburgh Penguins, klubben som trejdade bort honom för knappt två år sedan.

För andra gången i karriären stod Oskar Sundqvist i PPG Paints Arena som motståndare. Han trejdades bort från Pittsburgh Penguins sommaren 2017 efter 28 matcher för NHL-klubben.

Nu, nästan två år senare, har svensken fått sitt genombrott i NHL med St. Louis Blues. Han har tagit en ordinarie plats i laguppställningen och har börjat producera poäng regelbundet.

Förra säsongen sköt han bara ett mål på 42 matcher. I kväll, i hans 63 match för säsongen, prickade 24-åringen in sitt 13:e mål för St. Louis. Målet kom mot hans tidigare lagkamrater och han kan nu bevisa att de gjorde fel som bytte bort honom för Ryan Reaves.

Den tidigare Skellefteåspelaren var också på ett annat humör. Han var nämligen den spelaren som delade ut flest tacklingar i matchen, tillsammans med några pingviner. Han noterades för fyra tacklingar, ingen annan i Blues var lika fysisk.

Sundqvists mål var matchens första. Efter det sprang St. Louis iväg med matchen och vann till slut med 5-1 borta mot Pittsburgh.

Jordan Binnington blev, som så många gånger förr denna vintern, Blues stora hjälte. Han räddade 40 av 41 skott och bar sitt lag till segern.

Pittsburgh Penguins  St. Louis Blues 1-5 (0-2,1-2,0-1)

Pittsburgh: Dominik Simon (8)
St. Louis: Vince Dunn 2 (11), Oskar Sundqvist (13), Pat Maroon (6), Jay Bouwmeester (3)

Den här artikeln handlar om: