Sök
190315 Ishockey, NHL Mar 15, 2019; Columbus, OH, USA; Columbus Blue Jackets goaltender Sergei Bobrovsky (72) makes a save in net against the Carolina Hurricanes in the first period at Nationwide Arena. Mandatory Credit: Aaron Doster-USA TODAY Sports …
Nyheter

Stjärnmålvaktens stormatch – höll nollan och slog mångårigt rekord

Carolina Hurricanes skickade 46 skott mot Sergej Bobrovski – inget av dem tog sig förbi den ryske stjärnmålvakten. Den tidigare Vezina Trophy-vinnaren stod för en av säsongens bästa insatser när han såg till att Columbus kunde vinna med 3–0 och ta två viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats i den östra konferensen.

Sergej Bobrovski har inte kommit upp till samma nivå den här säsongen som han visat upp de senaste två säsongerna. I nattens match mot Carolina visade emellertid den 30-årige ryssen prov på sitt Vezina Trophy-vinnande jag när han nästan på egen hand säkrade två viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats i den östra konferensen.

Bobrovski stoppade samtliga 46 skott som Carolina sköt mot honom i matchen och kunde således se till så att Blue Jackets kunde vinna matchen med 3–0. 30-åringen räddade hela 22 skott i den andra perioden och de 46 räddningarna var säsongens högsta notering för stjärnmålvakten.
– Det kändes bra. Jag såg mycket av pucken. Många av skotten kom från utsidan och det ger mig möjligheten att komma in i matchen och kontrollera mitt spel, säger Bobrovski till nhl.com.

BRÖT MÅNGÅRIGT REKORD

De 46 räddningarna är också ett rekord för flest antal räddningar för en hållen nolla. Bobrovski bröt det drygt nio år gamla rekordet som tidigare innehades av Steve Mason. Mason räddade 45 skott när han nollade Detroit den 9 april 2010.

I och med segern tar Columbus viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats i den östra konferensen. Med elva matcher kvar av grundserien ligger Blue Jackets på den andra och sista wild card-platsen i öst, två poäng före jagande Montreal.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 3–0 (2–0, 0–0, 1–0)

Columbus: Adam McQuaid (3), David Savard (5), Josh Anderson (24)
Carolina: –

Den här artikeln handlar om: