Sök
Viktor Arvidsson sköt sitt 100:e NHL-mål i natt.
San José

Arvidsson nådde milstolpen – Forsberg avgjorde: ”Ett knäppt år”

För andra gången i NHL-karriären har Viktor Arvidsson skjutit 30 mål på en säsong. Den här säsongen på blott 49 matcher. I prestigemötet med San José Sharks blev han tvåmålsskytt. Men det var Filip Forsberg som avgjorde.
– De har varit overkliga, säger Arvidsson om sina kedjekamrater Forsberg och Ryan Johansen efter 4–2 mot San José Sharks.

Nashville Predators har två av ligans främsta målskyttar bland svenskarna i NHL. I natt visade både Viktor Arvidsson och Filip Forsberg varför i bortamötet med San José Sharks.

Arvidsson sköt sitt 30:e och 31:a mål för säsongen och är därmed bara en fullträff från sitt 100:e mål i NHL-karriären. Forsberg sköt å sin sida sitt 25:e mål för säsongen när han bröt dödläget vid 2–2 och blev matchvinnare för Predators.

För Viktor Arvidsson är det andra gången i karriären han lyckas passera 30-målsnivån. Skillnaden i år jämfört med tidigare säsonger är att han nått dit på 49 matcher. 25-åringen har missat 24 matcher på grund av olika skador.
– Det har varit ett knäppt år med skador och allt sådant. Jag tyckte jag kom i gång bra i början av säsongen och sedan blev jag skadad. Sedan har det gått riktigt bra. De (Ryan Johansen och Forsberg) har varit overkliga i att spela fram mig, säger Arvidsson till nhl.com.

Sett till nuvarande måltempo över en grundserie på 82 matcher skulle Arvidsson vara på väg mot 50 mål om han fått vara frisk.

EN POÄNG EFTER WINNIPEG

Nashville är en poäng efter Winnipeg Jets i toppen av Central Division med nio matcher kvar att spela av grundserien.
– Det här var ingen match i vår divison, men det var viktigt ändå, säger Arvidsson.
– De spelade också för något, för chansen att säkra en slutspelsplats, och vi behövde verkligen vinna. Vi behövde verkligen vinna för att hänga kvar i racet i Central Division. Jag tyckte vi gjorde en riktigt bra match.

Calle Järnkrok hade en assist för Nashville.

San José saknade även fortsättningsvis ljumskskadade Erik Karlsson. Han har missat 20 matcher så här långt den här säsongen.

San José – Nashville 2–4 (0–1, 2–1, 0–2)
San José: Timo Meier (27), Joe Thornton (15).
Nashville: Viktor Arvidsson 2 (31) (Filip Forsberg), Colton Sissons (13) (Calle Järnkrok), Filip Forsberg (25).

Den här artikeln handlar om: