Sök
190318 Ishockey, NHL Mar 17, 2019; Dallas, TX, USA; Vancouver Canucks center Tim Schaller (59) and center Elias Pettersson (40) and right wing Brock Boeser (6) celebrates a goal scored by Schaller against the Dallas Stars during the first period at the American Airlines Center. Schaller scores two in the first. Mandatory Credit: Jerome Miron-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
Vancouver

Pettersson tangerade legendarerna: ”Väldigt stolt”

Ivan Hlinka och Pavel Bure är två stora namn från hockeyhistorien. Nu är Elias Pettersson uppe på samma nivå som dessa namn. Inatt tangerade han nämligen rookierekordet i Canucks historia när han spelade fram till ett mål mot Dallas. Matchen slutade 2-3 efter straffar i Vancouvers favör.

Tim Schaller hade en stor kväll för Canucks. Han gjorde nämligen två av lagets mål. Det andra, som kom i mitten av den första perioden, spelade Elias Pettersson fram till. Och det var en assist som var lite speciell.

Den innebar nämligen poäng nummer 60 för svensken. Med det tangerade han Ivan Hlinka och Pavel Bures rookierekord i Canucks-historien. Det är ju två rätt tunga namn om man säger så.
— Självklart är jag väldigt stolt. Var det Bure jag gick upp jämsides med? Han var ju en rätt bra spelare, så jag är självklart stolt, sa Pettersson till nhl.com efter matchen.

Vancouver vann mot Dallas efter straffar och Jacob Markström gjorde 44 räddningar.

Dallas Stars – Vancouver Canucks 2-3 (0-2,1-0,1-0,0-0,0-1)

Dallas: Jamie Benn, Taylor Fedun
Vancouver: Tim Schaller (2), Josh Leivo

SE HÖJDPUNKTER FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: