Sök
Det står mellan Leksand och Västerås inför den avgörande omgången i slutspelsserien.
Västerviks IK

SLUTSPELSSERIEN: Superdrama att vänta efter Leksands vändning

Efter segrar för Leksand och Västerås under onsdagskvällen väntar ett riktigt drama i slutspelsseriens sista omgång. Nedan följer ett kort svep från måndagskvällens matcher.

Modo – Västervik 5–1 (1–0, 1–0, 3–1)

Modo: Joakim Hagelin (2), Patrik Karlkvist, Mattias Norlinder, Magnus Häggström
Västervik: Ken Jäger

Modo hade en mikroskopisk chans att hålla SHL-drömmen vid liv till den sista omgången. Då krävdes först och främst seger mot Västervik, något man lyckades med klara 5–1. På grund av andra resultat i kvällens omgång är dock Modos SHL-drömmar krossade för den här gången. Med sju inspelade poäng har man fem poäng upp till Leksand på förstaplatsen med bara en match kvar att spela.

Karlskrona – Leksand 4–5 efter förlängning (1–1, 3–2, 0–1, 0–1)

Karlskrona: Marcus Paulsson, Axel Sundberg, Linus Karlsson, Niklas Johansson
Leksand: Marcus Karlberg, Thomas Valkvae-Olsen, Martin Karlsson, Linus Persson, Mattias Ritola

Leksand gick in i den näst sista omgången i slutspelsserien i tabelltopp och har efter kvällens matcher fortfarande allt i egna händer. Segern mot Karlskrona satt dock långt inne. Sent i den tredje perioden ledde Blekingelaget med 4–3, men en sen kvittering signerad Linus Persson tog matchen till en förlängning. Där kunde Mattias Ritola avgöra och således skjuta en viktig extrapoäng till Leksand inför avgörandet på onsdag.

Leksand toppar alltjämt slutspelsserien. I sista omgången ställs man mot Modo på hemmais.

BIK Karlskoga – Västerås 1–2 (0–0, 1–0, 0–2)

BIK Karlskoga: Juliuz Persson
Västerås: Alexander Lindelöf, Anthon Eriksson

Västerås stod för en imponerande vändning i den tuffa bortamatchen mot BIK Karlskoga. Hemmalaget hade en 1–0-ledning inför den sista perioden, men efter mål av Alexander Lindelöf och Anthon Eriksson kunde Västerås ta hem samtliga tre poäng i kvällens måstematch för båda lagen.

I och med förlusten är BIK Karlskoga avhängda från förstaplatsen, medan Västerås fortfarande kan vinna slutspelsserien om man besegrar Karlskrona i den avslutande matchen samtidigt som Leksand förlorar mot Modo.

Den här artikeln handlar om: