Sök
HV71:s tränare Lucas Frey bekräftar intresset för Linköpings Kennedy Marchment.
SDHL

Uppgifter: HV71 ute efter finallagets måldrottning

Linköpings Kennedy Marchment är mitt uppe i finalserien mot Luleå. Till nästa säsong kan dock stjärnan vara förlorad för LHC. Enligt SVT Sport ska Marchment vara aktuell för en flytt till HV71 till kommande säsong.

Mitt under den brinnande SM-finalserien mellan Linköping och Luleå kommer SVT Sport med uppgifterna att LHC-stjärnan Kennedy Marchment ska vara aktuell för en flytt till konkurrenten HV71.

HV71:s tränare Lucas Frey bekräftar att man haft möten med den kanadensiska forwardsstjärnan.
– Vi har bara pratat, det betyder ingenting utan det är fortfarande långt bort, men jag hoppas verkligen att vi ska få hit henne, säger Frey till SVT Sport.

”BARA HÖRT BRA SAKER”

Marchment noterades för 52 poäng (25+27) på 36 grundseriematcher för Linköping. I och med det var hon Linköpings bästa mål- och poänggörare. I slutspelet har 22-åringen stått för nio poäng (4+5) på tio matcher.
– Hon är väldigt offensiv, en bra spelmakare och vet hur man hittar nätet. Jag har bara hört bra saker om henne som spelare, säger Lucas Frey.

Linköping och Marchment är just nu mitt uppe i finalserien mot Luleå. I morgon spelas match fyra i serien och vid seger är Linköping svenska mästare.

Den här artikeln handlar om: