Sök
Tobias Enström
Nyheter

Är det här slutet för Tobias Enström? ”Handlar om att jag ska brinna för det till 100 procent”

Tobias Enström var svensk hockeys största värvning när han kom hem till Modo inför säsongen. Men säsongen blev inte så framgångsrik som han hade hoppats. Nu är frågan om Enström förlänger hockeysatsningen eller inte.
– Just nu är det tomt. Jag kommer inte att fundera på framtiden de närmaste dagarna, säger han till Allehanda.

Efter 719 matcher i NHL flyttade Modos guldhjälte från 2007, Tobias Enström, hem till Örnsköldsvik igen till den här säsongen. Det blev två mål och totalt 25 poäng i HockeyAllsvenskan för den tidigare NHL-stjärnan.

Igår försvann hoppet om SHL-spel kommande säsong för Modo. Frågan är om Tobias Enström kommer ge det en chans till, eller om 34-åringen slutar med hockey.
– Jag har faktiskt inte tänkt på framtiden. Jag hade väl hopp om att det här året skulle bli ett lite roligare år. Visst, det har varit roligt på alla sätt och vis, men jag hoppades att vi skulle få fortsätta spela. Just nu är det tomt. Jag kommer inte att fundera på framtiden de närmaste dagarna, säger han till Örnsköldsviks Allehandas stjärnreporter Jon Häggqvist.

”HANDLAR INTE OM ATT VI SKA FLYTTA NÅGONSTANS”

Morgondagens match mot Leksand kan alltså bli hans sista. Men om det blir en fortsättning på karriären tycks även den bli i Modo, i alla fall.
– Det här är hemma. Det handlar inte om att vi ska flytta någonstans, det handlar om att jag ska brinna för det till 100 procent, att kroppen ska kännas hel och allting. Det kommer att ta ett tag, jag får smälta den här säsongen och det tråkiga slutet först.

Tobias Enström kom faktiskt till Modo redan innan millenieskiftet. Han har i Sverige inte spelat i någon annan klubb än Modo, sedan slutet av 90-talet. Det blev dock elva säsonger i NHL och fem matcher för österrikiska Salzburg under lockouten, säsongen 2012/2013.

Den här artikeln handlar om: