Sök
Christoffer Rifalk stängde igen när Oskarshamn vann finalserien. …
Nyheter

Rifalk stor hjälte när Oskarshamn avgjorde finalserien

Hovet kokade. AIK bombarderade med skott. Men hjälte blev Christoffer Rifalk – som stod för en jättetavla i förlängningen senast, när Oskarshamn vann den avgörande matchen över AIK med 4-1 och gick vidare till SHL:s direktkval, där man ställs mot Timrå.
– Det är magiskt, säger Rifalk till C More efter matchen.

AIK inledde rysarmatchen i ursinnigt tempo. Hemmafansen skapade stort tryck på Hovet och bar fram sitt lag som öste skott mot Christoffer Rifalk i Oskarshamnsmålet. AIK fick ett tidigt powerplay och en bit in i den första perioden var skottstatistiken 10-1 till fördel för hemmalaget.

Men efter anstormningen under den första perioden kom kallduschen för AIK. Redan efter 19 sekunder av den andra perioden gjorde Filiph Engsund 1-0 till Oskarshamn, trots att AIK hade powerplay. Efter 12.56 utökade John Dahlström ledningen till 2-0 efter att omarkerad tryckt in pucken i mål.

RIFALK STOR HJÄLTE ”DET ÄR MAGISKT”

Isens gigant var storspelande Christoffer Rifalk i bortamålet. Segern betydde extra mycket eftersom han stod för en dundertavla i förlängningen senast, som då innebar att AIK kvitterade till 2-2 i matchserien.
– Det tänkte jag på första fem minuterna, sen måste man glömma det och gå vidare. Det här är magiskt, säger Christoffer Rifalk till C More.

Även Oskarshamns tränare Håkan Åhlund var lättad efter matchen.
– Vi har en oerhörd moral i det här laget ,vi är starka och idag har vi Rifalk där bak som är stensäker, sa Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till C More efter matchen.
– Det är klart man blir rörd. Det är det här vi gått för den senaste veckan.

KAXIGA UTSPEL – OSKARSHAMN GICK VINNANDE UR STRIDEN

Innan matchen hade en del psykningar gjorts. Håkan Åhlund sa att han trodde ”AIK har lite bruna kalsonger”. I pausen mellan den första och andra perioden kontrade AIK:s Fredric Weigel genom att säga ”de är helt slut, de ser döda ut i båset” om Oskarshamnsspelarna.

Men Oskarshamn fick alltså sista ordet – mycket tack vare målvaktshjälten Christoffer Rifalk som reste sig starkt efter den tunga tavlan senast.

Nu väntar playoff mot Timrå om spel i SHL för Oskarshamn. För AIK finns en andra chans när man nu får försöka kvala om den andra playoffplatsen där ett lag kommer att ställas mot Mora.

Den här artikeln handlar om: