Sök
Nicklas Bäckström.
Washington

Bäckström nådde mäktig milstolpe när Capitals seglade upp i topp

Nicklas Bäckström stod för sin 50:e assist för säsongen när hans Washington Capitals besegrade New Jersey Devils med 4–1. Det var sjätte säsongen i rad som 31-åringen nådde milstolpen – vilket gör honom till den 25:e spelaren genom tiderna att klara bedriften.

Washington kunde under natten till onsdagen studsa tillbaka efter storförlusten mot suveränen Tampa Bay i helgen. Capitals kunde ta en säker 4–1-seger borta mot New Jersey Devils efter mål från bland andra André Burakovsky.

”VIKTIG SEGER FÖR OSS”

Det var dock en annan svensk som stal rubrikerna efter matchen. Lagets svenske stjärncenter Nicklas Bäckström noterades för en assist på Tom Wilsons 4–1-mål i den tredje perioden. Det var 31-åringens 50:e assist för säsongen och för sjätte säsongen i rad nådde svensken milstolpen. Det gör honom till den 25:e spelaren genom tiderna att klara den bedriften.

I och med segern klättrar de regerande Stanley Cup-mästarna förbi New York Islanders och tar sig upp i toppen av Metropolitan Division.
– Nu är vi i den här positionen och måste ta vara på chansen. Man kan inte förlita sig på de andra lagen. Vi måste bara försöka vinna våra matcher och ta det därifrån. Det var en viktig seger för oss, säger Bäckström till nhl.com.

Christian Djoos var tillbaka i Capitals laguppställning efter att ha missat en dryg månad på grund av skada. Den tidigare Brynäs-backen noterades för en assist i matchen.

New Jersey Devils – Washington Capitals 1–4 (1–1, 0–3, 0–0)
New Jersey: Kenny Agostino (6)
Washington: André Burakovsky (12), Brett Connolly (20), Evgeni Kuznetsov (19), Tom Wilson (21)

Den här artikeln handlar om: