Sök
Markus Näslund och Peter Forsberg återförenas igen.
ÖVRIGT

”Foppa” och Näslund återförenas – i helt ny bransch

Senast de samarbetade var det som general managers i Modo. Nu kommer Peter ”Foppa” Forsberg och Markus Näslund att föras samman igen men det har ingenting med hockey att göra.

Peter Forsberg och Markus Näslund är ett av de mest kända radarparen i svensk hockeys historia. Modo- och Tre Kronor-legendarerna har följt varandra under hela sina karriärer både som spelare och efter karriären.

Senast de samarbetade var 2014 i Modo då de var general managers för Modo. Näslund hade huvudansvaret medan Forsberg var den högra handen. Nu slår de sina kloka huvuden ihop igen. Det är däremot väldigt långt från hockeyns värld.

Våren 2020 kommer Strandkaj Kök & Bar att slå upp sina dörrar med Forsberg och Näslund som några av delägarna. De är två av sex delägare för restaurangen varav fyra delägare är tidigare hockeyspelare på elitnivå.

De övriga två tidigare hockeyspelarna är Fredrik Warg och Magnus Gästrin.
– Roligt att det blir verklighet. Det är lite av en dröm faktiskt, eftersom jag och Magnus Gästrin pratat om en restaurang av det här slaget i flera år och nu står vi här. Eftersom vi saknar erfarenhet av restaurangbranschen blir rekryteringen av en restaurangchef en nyckel till framgång och det jobbet pågår från och med i dag, säger Fredrik Warg i ett pressmeddelande.


Våren 2020 kommer Strandkaj Kök & Bar med flera hockeyprofiler som delägare. Foto: Håkan Nordström

”MYCKET HJÄRTA”

Fredrik Warg har gjort 558 SHL-matcher och har bland annat spelat VM för Tre Kronor. Magnus Gästrin spelade 231 SHL-matcher för Linköping och Modo. Peter Forsberg och Markus Näslund är två legendarer som är invalda i Hockey Hall of Fame. Övriga delägare är Ulf Björklund och Håkan Martinell.
– Vi gör det med mycket hjärta för vi vill bidra till en fortsatt utveckling av matkulturen i Örnsköldsvik och en fortsatt utveckling av inre hamnen som vi tror mycket på, fortsätter Fredrik Warg.

Restaurangen kommer att invigas om drygt ett år.

Den här artikeln handlar om: