Sök
Robert Pettersson
PETTERSSON: Ingen back har gjort det lika bra som Rundblad

Idag har både SKA och CSKA chansen att avancera till semifinal i Gagarin Cup. 
Att David Rundblad gör ett målmässigt bra slutspel för SKA har ni kunnat läsa på sajten tidigare. Han har ju annars haft det ganska tufft med speltid under sina två år i den ryska storklubben. Inte minst under fjolårets säsong.

Men i slutspelet har det lossnat ordentligt för Rundblad. SKA har vunnit sju matcher i slutspelet så här långt. Rundblad har gjort det matchvinnande målet i fyra av de matcherna. Det är också de fyra mål han gjort i slutspelet.

Och trots att man inte ens kommit till semifinalspel ännu så har Rundblad redan varit med och skrivit lite historia i Gagarin Cup.
Det finns nämligen ingen annan back som gjort fler matchvinnande mål i ett och samma slutspel tidigare. Det finns egentligen inte ens någon som varit i närheten. Två GWG var det tidigare rekordet för backar.

Rundblad placerar sig dessutom redan nu som den näst bästa svensken genom tiderna med sina fyra GWG. Bara Oscar Möller, från sitt framgångsrika slutspel 2015, har gjort fler av svenskarna. Möller hade sex GWG det slutspelet.

Det är överhuvudtaget inte speciellt många noteringar som är över de där fyra GWG. Sergej Moziakin sköt åtta stycken (avgjorde med andra ord hälften av matcherna när Magnitogorsk vann titeln 2014. Möller hade sex 2015 och sen finns det tre noteringar på fem GWG.

Den här artikeln handlar om: