Sök
Adam Almqvist, Mark Arcobello och Yannik Burren.
Schweiziska ligan

Svenskarna i schweiziskt drama – vidare efter nästan tre övertidsperioder

Schweiziska seriesegrarna Bern är klara för semifinal. Men det krävdes en övertidsthriller utöver det vanliga för att slå ut Genève-Servette i sex matcher i kvartsfinalserien. Först sent i den tredje övertisperioden kom avgörandet.

117 minuter och 43 sekunder.
Så länge varade den sjätte kvartsfinalen mellan Bern och Genève-Servette i går. Bern hade en 2–0-ledning sent i den tredje perioden, men två sena mål av motståndarna tvingade matchen till en oändlig förlängning.

Först sent i den tredje övertidsperioden lyckades den NHL-meriterade amerikanen Mark Arcobello få ett slut på matchen. Han satte 3–2-målet som innebär att Bern, där även Calle Andersson hör hemma, är klart för semifinal.

Adam Almqvist sköt sitt första slutspelsmål när han gav Bern ledningen i den första perioden. I Genève-Servette hade Johan Fransson assist på bägge lagets mål i slutminuten av tredje perioden. Fransson hade tillika mest speltid av samtliga utespelare i de båda lagen med sina 48.35 minuter. I Genève-Servette återfinns även Eric Martinsson och skadade Henrik Tömmernes.

Sedan tidigare är Zug och Biel klara för semifinal. Det återstår ett lag som ska bli klart för avancemang. Kvartsfinalserien mellan Lausanne och Langnau är kvitterad till 3–3 i matcher. Detta sedan Langnau vunnit två raka matcher efter gårdagens 4–2-vinst på hemmais. Jonas Junland hade en assist för Lausanne.

Den sjunde och avgörande matchen spelas i Lausanne på lördag.

Den här artikeln handlar om: