Sök
Målet videobedömdes samtidigt som arenan var tom.
SHL

Märkligt avgörande i Karlstad – mål videogranskas när arenan är tom

Match ett går till HV71. Det blev ett mycket konstigt avgörande då målet skulle videobedömas efter att arenan tömts och spelarna gått till omklädningsrummet. 

I en het, tajt och gruffig match kunde till slut HV71 dra det längsta strået efter förlängning. Avgörandet satt hårt inne. Robin Figren sköt ett skott som gick in i mål bakom Adam Werner.

HV71 jublade och de flesta spelarna lämnade för omklädningsrummet. På reprisbilderna syns dock att Mattias Tedenby är på Adam Werners plockhandske precis innan pucken går i nät.
– Regelverket måste bli ännu tydligare där. Men är man i målgården så ska man ta bort det (målet) tycker jag, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More efter matchen.

FÖRKLARINGEN: ”ÄR UTANFÖR MÅLGÅRDEN”

En videogranskning görs för att se om målet ska godkännas eller ej, samtidigt som spelarna håller på att byta om. Arenan är i princip tom när domarna till slut pekar mot mittcirkeln för att visa att målet är godkänt. Efter matchen förklarar domarna hur de resonerade.
– Enligt regelboken beror det på var kontakten sker: i eller utanför målområdet. Vi ser att kontakten sker utanför målområdet, då spelar det ingen som helst roll att han (Tedenby) varit i målområdet innan. Kontakten med plockhandsken sker utanför målgården, där är regeln glasklar, säger domare Sören Persson i C More.

Figren blev alltså matchvinnaren med sitt powerplaymål. En spelform som HV71 haft stora bekymmer med under säsongen. Faktum är att HV var det tredje sämsta laget i spelformen under grundserien.

Martin Thörnberg har haft en tuff säsong. Han spelade bara tio matcher under grundserien på grund av skadebesvär. Han sköt ett mål på dessa matcher. När HV71 jagade kvittering var det självklart kapten Thörnberg som klev fram och frälste Jönköpingslaget med endast 50 sekunder kvar av matchen. Hans mål tog matchen till förlängning.

Joakim Nygård trivs mot HV71. Under grundserien gjorde han fyra poäng på fyra matcher mot Jönköpingslaget. I kvällens kvartsfinal var det självklart han som inledde målskyttet för Färjestad. 

Färjestad – HV71 1-2 OT (0-0,0-0,1-1,0-1)

Färjestad: Joakim Nygård
HV71: Martin Thörnberg, Robin Figren

Den här artikeln handlar om: