Sök
Hugo Leufvenius är klar för spel i Karlskrona.
ÖVRIGT

Svensken dominerade i slutspelspremiären

Laget föll med 6-3, men Sarnia Stings Hugo Leufvenius fick en personlig drömstart på OHL-slutspelet i natt. Han låg bakom allt i offensiv väg för Sarnias del.

Hugo Leufvenius har haft en rejäl genombrottssäong i OHL. Han gick från att göra 47 poäng förra året till att göra 81 poäng den här säsongen. Målskörden i princip dubblade han, från 19 mål på 68 matcher till 37 mål på 66. Två starka noteringar som gör att han är den näst bästa svensken i ligans historia, endast slagen av André Burakovsky.

LÄS ÄVEN: Historiskt starka säsonger av OHL-svenskarna

I natt inleddes slutspelet för Leufvenius och Sarnia Sting. Vi fick inte se några tecken på att svenskens produktion kommer gå ned. Snarare tvärtom. 19-åringen dominerade isen och sköt Sarnia till en 2-0-ledning redan i den första perioden. Han gjorde själv båda målen.

Motståndarna Saginaw Spirit vaknade dock till liv efter Leufvenius starka förstaperiod och vände 0-2 till 4-2. Sarnia fick lite hopp om en upphämtning när de gjorde 4-3 genom Nick Grima i den tredje perioden. På det målet noterade Hugo Leufvenius sin tredje poäng för kvällen.

Men i stället för 4-4 kom 5-3 och 6-3 för Saginaws del. Därmed leder de slutspelsserien med 1-0 i matcher. Men Hugo Leufvenius kan åtminstone lämna förlusten med huvudet högt.

I natt kliver de två övriga svenskarna, Rickard Hugg (Kitchener Rangers) och Adam Boqvist (London Knights) in i slutspelet.

Den här artikeln handlar om: