Sök
Rickard Rakell och Jakob Silfverberg var på spelhumör i natt.
San José

Svenskarnas succé – förlängde San Joses dystra svit

San Jose har det jobbigt just nu. I natt kom lagets femte raka förlust när Anaheim kunde besegra Sharks i sudden death. Stor matchvinnare för hemmalaget blev Jakob Silfverberg när han avgjorde förlängningen efter 38 sekunders spel.

San Jose Sharks upplever sina längsta förlustsvit på två år för tillfället. I natt förlorade man sin femte raka match när man övertidsbesegrades av Anaheim Ducks på bortais, den längsta förlustsviten hajarna upplevt sedan mars 2017 då man förlorade sex raka matcher.

Två stora anledningar till San Joses nya förlust stavas Rickard Rakell och Jakob Sifverberg. Den förstnämnde stod för två mål och ett assist i 4–3-segern medan Silfverberg var den som avgjorde matchen i förlängningsspelet. 28-åringen noterades också för två assist, först till Rakells 1–0-mål i den första perioden innan han hade ett finger med i spelet på Adam Henriques 2–1-mål i inledningen av den tredje perioden.

TANGERADE MÅLBÄSTA

I och med sitt mål tangerade Silfverberg sin målbästa säsong i NHL-karriären. 28-åringen har prickat in 23 mål den här säsongen, något han bara lyckats med en gång tidigare (2016/17).

Hampus Lindholm spelade näst mest av backarna i Anaheim med sina 21:28 i istid och noterades för en tvåminutersutvisning.

I San Jose noterades både Gustav Nyquist och Marcus Sörensen för en passningspoäng vardera. Lagets övriga svenskar – Melker Karlsson, Joakim Ryan och Tim Heed – fick alla lämna Honda Centers is poänglösa.

San Jose har sedan tidigare säkrat en slutspelsplats i den västra konferensen. För Anaheims del ser det, trots nattens seger, jobbigt ut att knipa en slutspelsplats. Laget ligger näst sist i den västra konferensen och har åtta poäng upp till den sista wild card-platsen.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 4–3 efter förlängning (1–0, 0–1, 2–2, 1–0)
Anaheim: Rickard Rakell (13), Adam Henrique (18), Jakob Silfverberg (23)
San Jose: Kevin Labanc (14), Timo Meier (28), Justin Braun (2)

Den här artikeln handlar om: