Sök
Almtuna och Vita Hästen har kopplat greppet.
Nyheter

KVALSERIEN: Hockeyallsvenska lagen har kopplat greppet

Det är fördel de allsvenska lagen efter de två inledande allsvenska omgångarna. Almtuna och Vita Hästen är de två lagen som har full pott när en femtedel av Kvalserien spelats.

HUDIKSVALL – ALMTUNA 2-4

Hudiksvall: Sebastian Manberg, Alexander Pettersson
Almtuna: Viktor Hertzberg, Alexander Lunsjö, Jens Jakobs x2

6-1 i premiären och en ny  idag. Kvalseriefavoriten Almtuna har onekligen motsvarat förväntningarna så här långt. Idag hade de avgjort redan efter den första perioden, då de hade ryckt åt sig en 4-0-ledning. Viktor Hertzberg, den tidigare Hudiksvallstjärnan, var den som inledde målskyttet i målkalaset i den första perioden. Alexander Lunsjö gjorde tre poäng och har 2+4 på de två inledande matcherna. Jens Jakobs står på tre mål totalt.

Hudik, som nollades i premiären, fick till slut utdelning och gjorde faktiskt match av det hela. De orkade dock inte hela vägen utan åkte på sina andra förlust och är nu enda lag utan poäng.

TRANÅS – BODEN

Tranås: Kristoffer Backman x2, Filip Petersson
Boden: Tommy Wargh, Sebastian Huczkowski

Både Tranås och Boden stod på noll poäng inför kvällen. Men nu kan vi välkomna de båda in i Kvalserien på allvar. Båda lagen får dock vänta på sin första trepoängare.

Kristoffer Backman gav Tranås ledningen men Boden vände med två snabba mål innan den första perioden var över. Efter en mållös mittakt slog sedan Backman till igen och tog matchen till förlängning och sedermera straffar. Där gjorde Kristoffer Backman förstås mål igen.

Filip Petersson gjorde dock målet som kom att stå som det matchavgörande.

KRISTIANSTAD – VITA HÄSTEN 2-3

Kristianstad: Fredrik Hansson, Viktor Wahldén
Vita Hästen: Christopher Fish, Marcus Eriksson, Henrik Rommel

Kristianstad sågs som den hetaste utmanaren till Almtuna och Vita Hästen. Men efter dagens match är känslan att det ska mycket till för att Hockeyettan-lagen ska kunna rubba de två från HockeyAllsvenskan.

Det Sune Bergman-ledda Hästen tog sin andra raka vinst i Kvalserien efter att ganska enkelt ha avfärdat Hudiksvall med 3-0 i premiären. Idag höll de nollan intakt i ytterligare två perioder innan Fredrik Hansson reducerade tidigt i den tredje. Men med sex inspelade poäng, sex gjorda mål och bara två insläppta mål har den allsvenska jumbon fått en närmast perfekt inledning på serien.

 

Den här artikeln handlar om: