Sök
190323 Ishockey, NHL Mar 22, 2019; Washington, DC, USA; Minnesota Wild center Luke Kunin (19) celebrate with teammates after scoring a goal against the Washington Capitals during the third period at Capital One Arena. Mandatory Credit: Amber Searls-USA TODAY Sports …
Washington

Slutspelsracet tätnar i väst – Minnesota upp på slutspelsplats efter doldisens avgörande

Det kommer att bli en kamp in i det sista om slutspelsplatserna i den västra konferensen. I natt kunde Minnesota ta en stark bortaseger över Washington (2–1), vilket innebär att Wild går förbi både Arizona och Colorado och placerar sig på den sista wild card-platsen i väst.

Två veckor återstår av NHL:s grundserie. I den västra konferensen pågår kampen om de åtråvärda slutspelsplatserna för fullt. Medan vissa lag har säkrat sina platser i årets slutspel och andra lag mer eller mindre är klara för kampen om Lord Stanleys pokal, slåss vissa lag fortfarande för en plats i slutspelet.

I den västra konferensen är det främst tre lag som gör upp om den sista wild card-platsen – Colorado, Arizona och Minnesota. I natt kunde de sistnämnda ta två viktiga poäng när man bortabesegrade de regerande Stanley Cup-mästarna Washington med 2–1.

LEDER MED EN POÄNGS MARGINAL

Minnesota, med svenskarna Jonas Brodin och Victor Rask på isen, tog ledningen i den första perioden genom Jordan Greenway. I mitten av den andra perioden utjämnade dock Brett Connolly matchen innan Luke Kuinin blev stor matchvinnare för sitt Minnesota när han prickade in 2–1-pucken med 7:35 kvar att spela av den tredje perioden.

I och med segern klättrar Wild förbi både Arizona och Colorado i tabellen. Minnesota har i dagsläget 75 inspelade poäng medan både Arizona och Colorado parkerar på 74 poäng. Dock har Wild en match mer spelad än sina konkurrenter.

Minnesota Wild – Washington Capitals 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)
Minnesota: Jordan Greenway (12), Luke Kunin (6)
Washington: Brett Connolly (21)

Den här artikeln handlar om: