Sök
190203 Ishockey, NHL Feb 2, 2019; Winnipeg, Manitoba, CAN; Anaheim Ducks right wing Patrick Eaves (18) skates to Winnipeg Jets defenseman Ben Chiarot (7) in the first period at Bell MTS Place. Mandatory Credit: James Carey Lauder-USA TODAY Sports …
Nyheter

”Hoppas att han kan bli bättre så att han kan ha ett normalt liv”

Både Ryan Kesler och Patrick Eaves har missat stora delar av säsongen. Nu meddelar klubbens general manager och coach Bob Murray att duon förmodligen inte kommer till spel något mer den här säsongen. För den sistnämnde är det sviter från sjukdomen Gullain Barrés syndrom som spökar.

Patrick Eaves har bara spelat sju matcher den här säsongen och fick i stort sett hela fjolårssäsongen spolierad på grund av sjukdom. Veteranen fick förra säsongen beskedet att han drabbats av Gullain Barrés syndrom, en sjukdom där kroppens immunförsvar attackerar en del av nervsystemet.

Sjukdomen kan få en dödlig utgång, men i och med att sjukdomen upptäcktes i god tid kunde Eaves få den behandling som krävdes för att klara sig.

”MYCKET OROANDE SITUATION”

Nu meddelar Murray att forwarden åkt på ett bakslag i återhämtningen.
– Det är ingen ny diagnos eller så. Det är en mycket oroande situation och alla gör det bästa de kan. Det är ingen diagnos men han har problem med det igen. Vi hoppas att han kan bli bättre så att han kan ha ett normalt liv, säger Murray till hemsidan.
– Han upplever några av problemen han hade förra säsongen. Låt oss bara lämna det där.

Även Ryan Keslers säsong är med största sannolikhet över. Forwarden har missat de åtta senaste matcherna på grund av en höftskada. Totalt har han kommit till spel i 60 matcher den här säsongen för Anaheim.

Lagets general manager och tränare Bob Murray berättar för Ducks hemsida att det förmodligen är slutspelat för den här säsongen för den tidigare Selke Trophy-vinnaren.
– Jag tvivlar starkt på att ni kommer få se honom i år igen, säger Murray till hemsidan.

Den här artikeln handlar om: