Sök
190324 Ishockey, NHL Mar 23, 2019; Montreal, Quebec, CAN; Buffalo Sabres forward Alexander Nylander (92) reacts with teammates after scoring a goal against the Montreal Canadiens during the second period at the Bell Centre. Mandatory Credit: Eric Bolte-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
Nyheter

Nylander har prickat storformen – målskytt igen

Det blev förvisso förlust mot Montreal på bortaplan med 7-4. Men ur svensk synvinkel är det glädjande med att Buffalos Alexander Nylander verkar ha hittat rätt uppe i NHL. Inatt blev han målskytt igen.

Det har funnits vissa förväntningar på Alexander Nylander sedan han 2016 draftades av Buffalo Sabres som åttonde spelare totalt. Men det har inte lossnar i NHL och istället har det mest blivit spel i farmarlaget Rochester.

Den 10 mars kallades han dock upp av Sabres och efter tre poänglösa matcher slog han till med dubbla assists mot St.Louis för en vecka sedan. Han följde upp med att tidigare i veckan göra säsongens första NHL-mål mot brorsan William Nylanders Toronto och inatt kom det andra målet när han i den andra perioden i powerplay reducerade Montreals ledning till 2-3. Rasmus Dahlin stod för en assist där.

För Montreal var segern extremt viktig i kampen om den sista wild card-platsen till slutspelet från öst.

Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 7-4 (0-1,4-2,3-1)

Montreal: Brendan Gallagher (2), Artturi Lehkonen, Andrew Shaw, Paul Byron, Max Domi
Buffalo: Sam Reinhart, Alexander Nylander, Marco Scandella, Jack Eichel

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: