Sök
SMÄRTAN Simon Önerud lämnade den andra perioden efter en slashing från Oskar Steen.
SHL

HV-ilska efter slashingen: ”Han gör det för att skada honom”

Simon Önerud blev liggande på isen efter en slashing från Oskar Steen. Önerud lämnade isen men återvände till den tredje perioden. Efter matchen var det upprört hos HV-spelarna.
– Han gör det där bara för att skada, säger kaptenen Martin Thörnberg.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

I den andra perioden av den andra kvartsfinalen mellan HV71 och Färjestad så delade Oskar Steen ut en slashing på HV:s guldhjälte från 2017 Simon Önerud. Ett klubbslag som gjorde att HV-stjärnan blev liggandes på isen med väldiga smärtor.

Han skrek ut sin smärta samtidigt som han leddes till båset där han senare gick ut i omklädningsrummet. Steen klarade sig utan utvisning i situationen och efteråt blev det väldigt grinigt ute på isen och det var nära att det gick överstyr.

”TOG SMÄRTLINDRING INFÖR TREDJE PERIODEN”

När den tredje perioden startade var Önerud tillbaka igen men det hjälpte föga då HV tappade från 1-1 till förlust med 1-3. Efter matchen ville HV-stjärnan inte gå in på djupet om smällen han fick utstå.
– Jag väljer att inte kommentera det, det är match om två dagar igen så jag väljer att fokusera på det, säger han till hockeysverige.se.
– Jag antar att domarna inte ser det, det är inte mycket mer att kommentera om det.

Hur är armen?
– Det är ömt, det gör ont men så är det att spela hockey. Jag har försökt att inte tänka på smärtan. Jag fick ta smärtlindring inför den tredje perioden. Vi får se hur det går, armen ska undersökas här efter att det har kylts.

Det var en kraftigt bandagerad Önerud som mötte media efter matchen. Foto: Robin Olausson

ILSKAN: ”EN DUBBELHANDAD SLASHING – BARA FÖR ATT SKADA”

Simon Önerud inte ville kommentera situationen men hans lagkamrater höll inte igen. Speciellt HV-kaptenen var oerhört upprörd.
– Jag sitter i båset så jag ser det inte själv. Vad jag har förstått är det en dubbelhandad slashing och pucken är inte i närheten. Det är bara för att skada honom. Varför skulle man annars slasha sådär?, säger Martin Thörnberg.

Oskar Steen, Färjestadsspelaren som var inblandad i situationen, säger att det inte var meningen att skada Önerud och att han bara försökte låsa fast hans klubba.
– Jag försöker sätta min klubba över hans, jag vet inte riktigt var den tar. Det verkade som att den träffade olyckligt. Det var verkligen inte meningen. Jag blev glad när jag såg att han spelade i tredje igen, säger Steen.

GARANTERAR SPEL PÅ TISDAG

Simon Önerud tycker att HV71 gick ut starkast och att laget borde haft en större ledning efter den första perioden. I den tredje perioden tappade Jönköpingslaget däremot allt spel och Färjestad kunde ta över och trycka in två puckar för slutresultatet 3-1.
– Jag tycker att vi gör 40 bra minuter där vi är det bättre laget. De är bättre än oss i den sista perioden och det är där vi förlorar matchen. Det är tråkigt men det är ny match om två dagar så det är bara att nollställa och komma ut starkt på tisdag, säger Önerud.

30-åringen pratar om att det gäller för HV att ställa om och lägga energin på att vinna i Karlstad. Då ska man försöka inleda matchen lika starkt som i dagens drabbning.

Statusen på hans arm/handled är dock fortsatt osäker. Han är däremot fullt inställd på att spela den tredje kvartsfinalen på tisdag.
– Jag är med, det kan jag lova.

Den här artikeln handlar om: