Sök
Philip Samuelsson.
Nyheter

Svensklegendarens son bröt långa måltorkan

Philip Samuelsson är knappast känd som en större målskytt. Men inatt rasslade det till för den defensive försvararen när han nätade. Hans lag Lehigh Valley Phantoms fick dock se sig besegrade av Wilkes-Barre/Scranton Penguins med 4-5 på övertid.

Ulf Samuelsson är en tung legendar i svensk ishockey. Han gjorde sig känd för sin skickliga defensiv och sitt tuffa spel. Hans son Philip Samuelsson har ännu inte nått liknande höjder som farsan i sin karriär, men besitter liknande egenskaper.

Philip Samuelsson draftades av Pittsburgh i andrarundan 2009, samma klubb hans pappa vann dubbla Stanley Cup med på 90-talet. Men det har bara blivit 13 NHL-matcher för Philip under karriären.

FÖRSTA MÅLET SEDAN ANNANDAGEN

Den mesta tiden har istället spenderats i farmarligan AHL och numera tillhör han Philadelphia Flyers farmarlag Lehigh Valley. Där nätade han senast Annandag Jul ifjol, men inatt bröt backen den måltorkan när han satte dit 1-1 i den första perioden mot just Pittsburghs farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Penguins kunde också gå segrande ur striden sedan den före detta MLB-stjärnan, basebollspelaren Roger Haggertys son Ryan Haggerty avgjort på övertid med sitt 4-5-mål.

 

Den här artikeln handlar om: